Ceļojumu biroja "Travel Express" apgrozījums pērn - 4,432 miljoni eiro

Rīga, 20.apr., LETA. Ceļojumu biroja "Travel Express" apgrozījums pērn bija 4,432 miljoni eiro, kas ir par 0,6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt tā peļņa samazinājās par 3% - līdz 173 147 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais uzņēmuma gada pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Travel Express" darbība pērn uzskatāma par ekonomiski stabilu un gads noslēdzies ar zināmu ekonomisko attīstību.

Lai arī "Travel Express" sniegto pakalpojumu kopējais skaits pērn palielinājās, nelielais uzņēmuma apgrozījuma pieaugums skaidrots ar to, ka korporatīvie klienti saviem darījumu braucieniem arvien biežāk izvēlas "zemo cenu" aviokompānijas, kas samazina braucienu kopējās izmaksas, un attiecīgi kopējo uzņēmuma apgrozījumu.

Atbilstoši vadības ziņojumam, ceļojumu birojs 2017.gadā plāno turpināt jaunu klientu piesaisti kā "BCD Travel" (Business Travel Solutions) oficiālais pārstāvis Latvijā, kā arī tiks strādāts pie tā, lai piesaistītu jaunus vietējos korporatīvos klientus un veiksmīgi startētu valsts iestāžu rīkotajos iepirkumos.

Tāpat uzņēmums 2017.gadā plāno saglabāt iepriekšējā gada pārdošanas apjomu.

"Express Travel" 2015.gadā strādāja ar 4,407 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 178 416 eiro apmērā.

Ceļojumu birojs "Express Travel" nodarbojas ar korporatīvo, atpūtas un uzņemošā tūrisma nodrošināšanu. Uzņēmums dibināts 1999.gadā un tā pamatkapitāls ir 17 263 eiro. "Express Travel" pieder vairākām Latvijas privātpersonām, kā arī AS "Lero Aeroholdings Limited" (36%).