Kokapstrādātāja "Amber Wood" apgrozījums pērn pieaudzis par 16,3%; peļņa sasniedz 336 500 eiro

Rīga, 19.apr., LETA. Kokapstrādes uzņēmuma "Amber Wood" apgrozījums pagājušajā gadā bija 3,252 miljoni eiro, kas ir par 16,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 5,1% un bija 336 500 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2016.gadā "Amber Wood" galvenais uzdevums bija palielināt produkcijas ražošanas apmērus un kāpināt apgrozījumu un šos uzdevumus daļēji izdevās izpildīt.

Tostarp "Amber Wood" vadība atzīmē, ka pērn, kā iecerēts, uzņēmums paplašināja daudzslāņu līmēto grīdas dēļu ražošanu, palielinot daudzslāņu grīdas dēļu ražošanas apmērus. Taču kompānijai neizdevās sasniegt plānotos apgrozījuma pieauguma rādītājus. Vienlaikus "Amber Wood" apgrozījums no pamatdarbības pērn auga lielākā apmērā nekā 2015.gadā salīdzinājumā ar 2014.gadu.

"Amber Wood" vadība arī norāda, ka vietējā tirgū pieprasījums pēc kompānijas ražotās produkcijas saglabājās vājš, bet pieprasījums eksporta tirgos ir stabili augošs. Kompānija pērn paplašināja eksporta tirgus, realizējot produkciju Dānijā, Zviedrijā, Igaunijā, Norvēģijā, Vācijā, Beļģijā, Francijā, Lietuvā, Portugālē, Slovākijā, Spānijā, Šveicē, Krievijā un citās valstīs.

Šogad "Amber Wood" plāno palielināt ražošanas apmērus par 37% un kāpināt apgrozījumu par 33%. Pēc kompānijas vadības vēstītā, "Amber Wood" šogad iecerējis paplašināt vairākslāņu līmēto grīdas dēļu ražošanu, palielināt pārdošanas apmērus vietējā tirgū, kā arī realizācijas apmērus ārpus eirozonas un audzēt daļu eirozonas valstīs.

2015.gadā "Amber Wood" apgrozījums bija 2,795 miljoni eiro, bet peļņa - 320 051 eiro.

"Amber Wood" reģistrēta 2003.gadā, un atrodas Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā. "Amber Wood" ražo ozola un oša grīdas segumus. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 59 760 eiro. "Amber Wood" vienādās daļās pieder Mārtiņam Rugājam un Ivaram Akerfeldam.