Lietuvas lauksaimniecības tehnikas tirgotāja meitasuzņēmuma "Lytagra" apgrozījums pērn sarūk par 4,7%

Rīga, 18.apr., LETA. Lietuvas lielākās lauksaimniecības tehnikas un ar to saistīto pakalpojumu kompānijas AB "Lytagra" meitasuzņēmums Latvijā AS "Lytagra" pērn strādāja ar 10,523 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 180 864 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Lytagra" aizvadītajā gadā turpināja īstenot jauno stratēģiju, ieņemot ievērojamu daļu lauksaimniecības tehnikas rezerves daļu, metāla un lauksaimniecības tehnikas tirgus Latvijā. Tāpat "Lytagra" turpināja sakārtot kompānijai piederošos nekustamos īpašumus, tostarp kompānija uzlaboja viesnīcas tehnisko stāvokli.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Lytagra" pērn vidēji nodarbināja 61 darbinieku.

Kompānijas vadība norāda, ka šogad "Lytagra" galveno uzmanību plāno pievērst nekustamā īpašuma sakārtošanai, pakalpojumu sniegšanas un apkalpošanas kvalitātes uzlabošanai, kā arī profesionālo prasmju paaugstināšanai.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2015.gadā "Lytagra" strādāja ar 11,038 miljonu eiro apgrozījumu un 94 261 zaudējumiem.

AS "Lytagra" ir reģistrēta1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 901 958 eiro. Kompānijas stratēģiskais investors un galvenais akcionārs ir AB "Lytagra", kas kontrolē 95,64% kompānijas akciju.

AB "Lytagra" ir viena no lielākajām Lietuvas kapitālsabiedrībām, kas piegādā lauksaimniecības tehniku, rezerves daļas, metālu, instrumentus un celtniecības materiālus.