"Piebalgas alus" apgrozījums pērn pieaudzis par 3,9%; peļņa sasniedz 79 336 eiro

Rīga, 18.apr., LETA. Alus darītavas "Piebalgas alus", kuras līdzīpašnieks ir zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), apgrozījums pagājušajā gadā bija 3,577 miljoni eiro, kas ir par 3,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 31,9% un bija 79 336 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 94,7% no kopējā uzņēmuma ražošanas apmēra 2016.gadā veidoja alus, 4,1% - kvass, bet 1,2% - ūdens. "Piebalgas alus" pērn saražoja 3,089 miljonus litru alus, kas ir par 1% vairāk nekā 2015.gadā.

2016.gadā "Piebalgas alus" turpināja sadarbību ar gandrīz visiem lielākajiem pārtikas tirgotāju tīkliem. Kompānijas vadība sadarbību vērtē pozitīvi, jo lielveikalu ķēdes par piegādāto produkciju norēķinās savlaicīgi un tas ļauj "Piebalgas alum" prognozēt finanšu plūsmu. Liela apmēra piegādes būtiski samazina kompānijas pārdošanas izmaksas, piebilst kompānijas vadība.

Šogad "Piebalgas alus" plāno turpināt darbu pie jaunu noieta tirgu apzināšanas un piesaistes, lai palielinātu kompānijas pārdošanas apmērus, kā arī kāpinātu ūdens pārdošanas apmērus vietējā tirgū. Tāpat šogad iecerēts turpināt sarunas HoReCa tīklā ar lielākajām kafejnīcu ķēdēm par iepriekš minēto produktu realizāciju Latvijā un iespējām ārpus valsts.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, lai varētu izlīdzināt naudas plūsmu un mazināt sezonalitātes ietekmi, kompānija plāno strādāt pie jaunu dzērienu izstrādes. Tas ir laikietilpīgs darbs, kur nepieciešams izstrādāt jaunas tehnoloģijas, receptūras, kā arī veikt eksperimentālu ražošanu un nepieciešamības gadījumā piesaistīt konsultantus no malas. Pirms kompānija būs izstrādājusi jaunus produktus, ar kuriem ieinteresēt un piesaistīt klientus, "Piebalgas alus" turpinās iepirkt un tālāk pārdot citu dzērienu ražotāju produkciju, tādā veidā papildinot piedāvāto produkcijas klāstu HoReCa segmentā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2015.gadā "Piebalgas alus" apgrozījums bija 3,443 miljoni eiro, bet peļņa bija 60 141 eiro.

"Piebalgas alus" ir dibināts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 502 771 eiro. Alus darītavas 38% kapitāldaļu pieder zemkopības ministram Dūklavam, bet 13% - zemnieku saimniecībai "Kalna Brici", kuras īpašniece ir Dūklava sieva Ināra Dūklava. Savukārt kompānijai "SD Invest" pieder 49% "Piebalgas alus" kapitāldaļu. "SD Invest" vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Igors Šekhelevs.