"Veselības centru apvienības" jaunās e-pieraksta sistēmas izveidē investēti vairāk nekā 330 000 eiro

Rīga, 18.apr., LETA. AS "Veselības centru apvienība" (VCA) jaunās e-pieraksta sistēmas izveidē investēti vairāk nekā 330 000 eiro, aģentūrai LETA stāsta VCA īpašnieku holdinga AS "Repharm" pārstāve Lolita Ķerve.

Viņa atzīmē, ka jaunā e-pieraksta sistēma ir daļa no projekta, kas tiek realizēta e-veselības ieviešanas nolūkā kopš 2015.gada.

"Šajā laikā mūsu uzņēmuma investīcijas minētajā projektā ir sasniegušas vairāk nekā 330 000 eiro. Šajā summā ietilpst ar e-veselības sistēmu integrētas medicīnas programmas izstrāde un ieviešana, papildu funkcionalitātes klientu servisa uzlabošana, izstrādāšana un ieviešana, ārstu darba vietu atbilstoša datorizācija, informācijas sistēmas datu glabāšanas un apmaiņas tīkla, kā arī atbilstošas infrastruktūras nodrošināšana," norāda Ķerve.

Sistēmu izstrādātājs uzņēmums SIA "Meditec".

Jaunā e-pieraksta sistēma nodrošina iespēju tiešsaistē pārskatīt pieejamība valsts apmaksātiem pakalpojumiem un maksas pakalpojumiem gan vienā VCA struktūrvienībā, gan vairākās struktūrvienībās vienlaicīgi, vizīti reģistrēt vai atcelt tiešsaistē, pārskatīt visus veiktos pierakstus, vizītes un izmeklējumus vienuviet.

Tāpat pacientiem, kas būs autentificējušies portālā, izmantojot drošus autentifikācijas līdzekļus būs pieejamas VCA ārsta elektroniski izrakstītās receptes, izveidotie nosūtījumi, izmeklējumu rezultāti, informācija par veikto vakcināciju.

Patlaban klienti var izmantot tiešsaistes pierakstu pie ģimenes ārstiem. Taču tuvāko dienu laikā pilnā apjomā būs pieejams tiešsaistes pieraksts pie visiem VCA speciālistiem un uz izmeklējumiem, portālā tiks uzkrāta informācija par VCA ārstu elektroniski izveidotām receptēm, klienti varēs izmantot arī citas sadaļas, izņemot maksājumus, kuru ieviešanas termiņš ir līdz vasaras beigām.

Tāpat turpinās darbs pie aplikācijas izveides, lai jauno sistēmu varētu ērti lietot, izmantojot arī dažādas viedierīces, atzīmē Ķerve.

Kā ziņots, VCA 2015.gadā ievērojami kāpināja peļņu, sasniedzot 2,74 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa 2014.gadā bija 451 066 eiro. Tikmēr VCA apgrozījums 2015.gadā auga par 16% - no 16,14 miljoniem eiro 2014.gadā līdz 18,7 miljoniem 2015.gadā.

VCA medicīnas centri atrodas Rīgas centrā, Purvciemā, Pļavniekos, Mežaparkā, Bolderājā, Imantā, Juglā un Sarkandaugavā, kā arī Daugavpilī, Liepājā un Talsos.

VCA medicīnas centros tiek apkalpots vairāk nekā pusmiljons pacientu un ir nodarbināti vairāk nekā 1300 štata darbinieku, tajā skaitā vairāk nekā 600 ārstu.

VCA dibināta 2011.gada novembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 835 090 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir AS "Poliklīnika", kas savukārt pieder kompānijai "Repharm".

Jau ziņots, ka "Repharm" 2015.gadā strādāja ar 198,054 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 15,4% vairāk nekā 2014.gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 44,7% un bija 17,173 miljoni eiro.

"Repharm" tika izveidots 2009.gadā, apvienojot "Sentor Farm aptiekas", kas pārvalda un attīsta "Mēness aptieku" zīmolu, un "AS Recipe Plus" - zāļu, medicīnas un veselības preču izplatītāja - resursus. Holdingā ietilpst arī VCA, kas aptver 12 medicīnas iestādes, "Centrālā laboratorija" ar vairākām filiālēm visā Latvijā, kā arī augu valsts ārstnieciskos līdzekļu ražotāja AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika" (RFF).

"Repharm" pamatkapitāls ir 385 000 eiro un tā vienādās daļās pieder diviem Latvijas pilsoņiem - Josifam Aptam un Jeļenai Ņikitinai. Taču tā kā "Repharm" ir akciju sabiedrība, tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, tāpēc šī informācija var neatbilst patiesībai.