"Ecolines" investē četrus miljonus eiro autobusu parka atjaunošanā

Rīga, 7.apr., LETA. Pasažieru pārvadātājs "Ecolines" atjauno autobusu parku, un ar "Swedbank" aizdevumu šogad iegādājies desmit jaunus autobusus. Autobusu parka atjaunošanā investēti četri miljoni eiro.

Jaunie autobusi tiks izmantoti reisos uz Rietumeiropu, Baltijas valstīs, kā arī Latvijas iekšzemes pārvadājumos, teikts paziņojumā medijiem.

Visi autobusi ir aprīkoti ar ergonomiskajiem sēdekļiem, kā arī autobusos nodrošināts bezmaksas internets. Autobusos, kas apkalpos Baltijas un Rietumeiropas maršrutus, uzstādīti multimediju monitori ar izklaides iespējām - laiku ceļā būs iespējams īsināt, skatoties filmas, klausoties mūziku, meklējot informāciju internetā un spēlējot spēles.

"Savu autoparku atjaunojam katru gadu, un tās ir ievērojamas investīcijas, jo jaunos autobusus pērkam un aprīkojam, lai nodrošinātu pasažieriem visaugstāko komforta līmeni. "Swedbank" finansējums ļauj to izdarīt īsākā laika periodā un lielākā apjomā, nekā tas būtu iespējams, autobusus iegādājoties par saviem līdzekļiem," informē ar "Ecolines" zīmolu strādājošā pasažieru pārvadātāja SIA "Norma-A" valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs.

Kopš 2014.gada "Ecolines" iegādājies 31 jaunu autobusu 12 miljonu eiro vērtībā, un investīcijas autobusu parka atjaunošanā tiks veiktas arī turpmāk.

"Firmas.lv" datubāzes informācija liecina, ka 2015.gadā uzņēmums "Norma-A" strādāja ar 18,84 miljonu eiro apgrozījumu un 753 817 eiro peļņu. Uzņēmuma līdzīpašnieki ir Podgornijs (55,3%) un Jegors Ribzāmens (44,7%).