Lopbarības ražotāja "LRS Mūsa" apgrozījums pērn sarucis par 16,3%

Rīga, 5.apr., LETA. Lauksaimniecības dzīvnieku barības ražotājs "LRS Mūsa" pērn strādāja ar 6,465 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 93,4% un bija 4 229 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais uzņēmuma gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka, turpinoties krīzei piensaimniecībā, ko radīja Krievijas noteiktais embargo piena produktiem, kā arī smagiem apstākļiem cūkkopības nozarē, ko pastiprināja Āfrikas cūku mēra izplatība, kompānijas pārdošanas apmēri pērn nedaudz samazinājās salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Apgrozījuma kritums galvenokārt saistīts ar izejvielu un citu resursu cenu kritumu aizvadītajā gadā.

Vienlaikus kompānijas vadība norāda, ka, domājot par uzņēmuma tālāku attīstību un ražošanas efektivitātes uzlabošanu, "LRS Mūsa" ir izstrādājusi un iesniegusi projektu, kas pretendē uz Eiropas Savienības finansējumu. Plānots nomainīt vienas dzirnavas ražošanas cehā un papildināt autoparku ar vēl vienu specializēto vaļējās barības kravas automašīnu un puspiekabi.

Tāpat "LRS Mūsa" saņemt aizvadītajā gadā pasūtīto kombinēta tipa kravas pašizgājēju vilcēju un puspiekabi vaļējas barības un izejvielu transportēšanai, kā arī uzstādīt dzirnavas ražošanas cehā. Lai paaugstinātu ražošanas efektivitāti, kompānija arī turpmākajos gados plāno apgūt Eiropas Savienības fondu piedāvātās iespējas.

Kompānijas vadība norāda - lai veiksmīgi noturētos tirgū, uzņēmums plāno arī turpmāk strādāt pie darba ražīguma uzlabošanas, kā arī preču un pakalpojumu klāsta palielināšanas. Tāpat plānots veltīt darbu uzņēmuma ēku un infrastruktūras uzlabošanai, kā arī teritorijas cieto segumu daļēji plānots nomainīt pret bruģi.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2015.gadā "LRS Mūsa" strādāja ar 7,722 miljonu eiro apgrozījumu un 63 609 eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 193 502 eiro. "LRS Mūsa" kapitāldaļas pieder 17 privātām un juridiskām personām, tostarp kompānijas lielākie īpašnieki ir privātpersonas Vigo Vilcāns (64,3%) un Jānis Dzelzkalējs (13,7%), kā arī uzņēmums "Zemgales agrotehnika" (19,5%).