"Transact Pro" apgrozījums pērn samazinās par 12%; peļņa sarūk līdz 4,757 miljoniem eiro

Rīga, 4.apr., LETA. Maksājumu pakalpojumu sniedzējas SIA "Transact Pro" apgrozījums pagājušajā gadā samazinājās par 12% un bija 17,332 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa samazinājās divas reizes un bija 4,757 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp "Transact Pro" ieņēmumi no komisijas maksām par maksājumu apkalpošanu tiešsaistes maksājumu sistēmā pērn samazinājās par 12% un bija 15,244 miljoni eiro, ieņēmumi no komisijas maksām par banku vai monetāro finanšu iestāžu citu maksājumu apstrādi samazinājās par 23,1% un bija 884 700 eiro, bet ieņēmumi no komisijas maksām par maksājumu kontu un karšu apkalpošanu saruka par 18,8% - līdz 729 100 eiro.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka šogad "Transact Pro" plāno palielināt darījumu apmēru, piesaistot jaunus klientus, kā arī izmantot Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā licencētai iestādei paredzētās tiesības sniegt pakalpojumus citās Eiropas Savienības valstīs.

Tāpat "Transact Pro" vadība atzīmē, ka kompānija attīsta sniegtos pakalpojumus, pēta jaunu pakalpojumu sniegšanas iespējamību, kā arī tiek veiktas darbības, lai paplašinātu maksājumu karšu pieņemšanā iesaistīto darījumu partneru tīklu, kas dotu iespēju kompānijas klientiem piedāvāt izdevīgākus pakalpojumu nosacījumus un tarifus.

2015.gadā "Transact Pro" strādāja ar 19,688 miljonu eiro apgrozījumu un 9,572 miljonu eiro peļņu.

"Transact Pro" darbību uzrauga Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK). "Transact Pro" ir "MasterCard Europe" un "VISA Inc." pilntiesīgs dalībnieks.

"Transact Pro" reģistrēts 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir viens miljons eiro, un tā īpašnieki ir Marks Moskvins (90,2%) un Maksims Jaroševskis (9,8%).