Par darba vides risku novērtētāja "Inspecta Prevention" valdes priekšsēdētāju kļūs Aleksandrs Babra

Rīga, 3.apr., LETA. Par darba drošības, drošības risku vadības un darba vides novērtēšanas kompānijas SIA "Inspecta Prevention" valdes priekšsēdētāju kļūs Aleksandrs Babra, informē AS "Inspecta Latvia" pārstāvji.

Pārmaiņas uzņēmumā noris atbilstoši "Inspecta Prevention" jaunajai attīstības stratēģijai, saskaņā ar kuru būtiski tiks papildināts uzņēmuma sniegto pakalpojumu portfelis. Nodrošinot esošajiem un topošajiem klientiem arvien plašāku pakalpojumu klāstu, aprīlī uzņēmuma piedāvājums tiks papildināts ar ugunsdrošības pakalpojumiem, norāda uzņēmuma pārstāve Aleksa Spriņģe.

Babra patlaban ir "Inspecta Latvia" Ugunsdrošības nodaļas vadītājs. Iepriekš strādājis par ugunsdrošības uzraudzības inspektoru un vecāko inspektoru Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Augstāko izglītību Barba ieguvis Ugunsdrošības un Civilās aizsardzības koledžā, zināšanas papildinot Rīgas Tehniskajā universitātē, vēlāk iegūstot ugunsdrošības un civilās aizsardzības inženiera izglītību, kā arī profesionālo maģistra grādu darba drošībā.

Līdzšinējā valdes priekšsēdētāja un uzņēmuma vadītāja Jeļena Pēkale, kas šajā amatā bijusi no 2014.gada augusta, uzsver, ka patlaban darba drošības risku izvērtēšanas un vadības pakalpojumu sektors arvien turpina augt, pieaug arī klientu pieprasījums pēc šiem pakalpojumiem. Pēc viņas domām, Babras līdzšinējā darba pieredze vecinās jaunu un klientiem aktuālu pakalpojumu radīšanu un ieviešanu.

"Inspecta Prevention" uzņēmumiem nodrošina darba vides risku novērtēšanas un analīzes pakalpojumus. Patlaban uzņēmuma pakalpojumu portfelī ietilpst tādi pakalpojumi kā darba vides risku identificēšana, darba vides un darba drošības risku vadības risinājumu un preventīvo pasākumu izstrāde, kā arī konsultācijas. Plānots, ka tuvākajā laikā uzņēmums klientiem piedāvās vēl plašāku pakalpojumu klāstu, aptverot vēl citus saistītos dažādu nozaru un specifikas pakalpojumus.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Inspecta Prevention" apgrozījums 2015.gadā bija 192 107 eiro, bet peļņa - 19 138 eiro. SIA "Inspecta Prevention" dibināta 2008.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2842 eiro. "Inspecta Prevention" ir AS "Inspecta Latvia" meitasuzņēmums, kas ietilpst "Inspecta Group".

"Inspecta Group" piedāvā inspicēšanas, testēšanas, sertificēšanas, tehnisko konsultāciju un apmācību pakalpojumus. "Inspecta Group" uzņēmumi darbojas astoņās Eiropas valstīs: Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Dānijā, Somijā, Norvēģijā, Polijā un Zviedrijā.