Medikamentu un kosmētikas preču tirgotājas "Sirowa Rīga" apgrozījums pērn audzis par 13,1%

Rīga, 3.apr., LETA. Pērn par 13,1% audzis kosmētikas, parfimērijas, medikamentu, zobārstniecības preču un iekārtu tirgotājas un zobārstniecības pakalpojuma sniedzējas AS "Sirowa Rīga" apgrozījums, sasniedzot 11,147 miljonus eiro, bet uzņēmuma peļņa pērn samazinājās par 27%, sasniedzot 467 082 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 9,856 miljoni eiro, bet peļņa – 639 914 eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušā gada rezultātus lielā mērā ietekmēja gan esošo, gan jauniegūto zīmolu veiksmīga tirdzniecība, kas palielināja pārdošanas apjomus, kā arī veicināja izmaksu plānošanu un kontroli.

Tiesa, uzņēmuma darbība ir pakļauta dažādiem finanšu riskiem, ieskaitot kredītrisku, ārvalstu valūtu kursu un procentu likmju svārstību riskus. Taču uzņēmuma vadība cenšas minimizēt potenciālo finanšu risku negatīvo ietekmi uz uzņēmuma finansiālo stāvokli.

"Sirowa Rīga" šogad pabeigusi zobārstniecības klīnikas biznesa nodalīšanu. Reorganizācija, par ko lēmums pieņemts pagājušā gada 11.novembrī, pabeigta 27.februārī, tās procesā izveidota jauna AS "Sirowa Dental Clinic". Klīnika atrodas Rīgā, Katrīnas dambī, un tā darbojas kopš 1994.gada.

Uzņēmums plāno, ka šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, apgrozījums varētu palielināties par 5%. Tāpat tiek plānots, ka 2017.gada peļņas rezultāts būs pozitīvs.

AS "Sirowa Rīga" dibināta 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 853 626 eiro. "Sirowa Rīga" ietilpst "Sirowa" uzņēmumu grupā "Sirowa Group", kas pieder Vācijas valstspiederīgajam Jurgenam Varceham - 90% un Vācijas kompānijai "Sirowa Logistik und Service Gmbh" – 10%.