"Circle K Latvia" plāno iegādāties degvielas uzpildes staciju Saldū

Rīga, 28.marts, LETA. Degvielas tirgotājs SIA "Circle K Latvia" (iepriekš "Statoil Fuel&Retail Latvia") plāno iegādāties SIA "Ziko" degvielas uzpildes staciju Saldū, liecina paziņojums Konkurences padomes (KP) mājaslapā.

KP saņēmusi ziņojumu par darījumu, ar kuru "Circle K Latvia" iegādājas "Ziko" piederošu degvielas uzpildes staciju Saldū.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

"Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar KP," teikts paziņojumā.

Kā ziņots, "Circle K Latvia" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.maija līdz 2016.gada 30.aprīlim, strādāja ar 358,177 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 13,8% - līdz 21,571 miljonam eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamais kompānijas gada pārskats.

Savukārt "Ziko" 2015.gadā strādāja ar 8,458 miljonu eiro apgrozījuma un guva 275 585 peļņu.