Mēbeļu ražotājs "Kvist" plāno ieguldīt vairāk nekā miljons eiro energoizmaksu samazināšanā

Rīga, 23.marts, LETA. Mēbeļu ražotājs "Kvist", kas savulaik iegādājās mēbeļu rūpnīcu "Laiko", plāno ieguldīt vairāk nekā miljons eiro elektroenerģijas un siltuma izmaksu samazināšanā, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas tehniskais direktors Gints Žukovskis.

"Kvist" plāno ieguldīt apmēram 800 000 eiro jaunu aspirācijas sistēmu iegādē un uzstādīšanā kompānijas ražotnē Tīnes ielā 1, Upmalās, Mālpils novadā. "Paplašināmies, un gribam padarīt efektīvāku darbību, tāpēc vecās iekārtas nomainām ar jaunām aspirācijas sistēmām," sacīja Žukovskis. Tādējādi kompānija plāno samazināt izmaksas par siltumu un elektrību. Tāpat uzņēmums tuvākā laikā plāno ieguldīt papildus 200-300 000 eiro ēku siltināšanas projektā, kā arī kompresora staciju nomaiņā pret jaunām, lai samazinātu elektroenerģijas un siltumenerģijas patēriņu.

Žukovskis teica, ka ražošanas izmaksas ir būtiski samazināt, ņemot vērā rūpnīcas straujo attīstību un plānus paplašināties. "Sākotnēji mums ražotnē bija uzliktas pagaidu sistēmas, taču esam strauji auguši un vēlamies iegādāties jaunus, efektīvākus tehniskos risinājumus," sacīja Žukovskis.

Investīciju projektu īstenošanā iecerēts pretendēt uz Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu. Tehnoloģiskās iekārtas plānots iegādāties vairāku gadu laikā.

Žukovskis pieļāva, ka nākotnē kompānijai varētu nākties paplašināt arī ražošanas telpas. "Mūsu ražošanas apmēri strauji aug. Pirms pusgada nezinājām, ko darīsim patlaban. Mums palielinās klientu skaits. Jau šobrīd zinām, ka nepieciešams optimizēt ražošanu," teica Žukovskis, piebilstot, ka iepriekšminētie sasniegumi gūti, pateicoties produkcijas realizācijai ārvalstīs. "Kvist" realizē mēbeles Eiropas tirgos un ASV, kur ir pieprasījums pēc kompānijas produkcijas.

Jau ziņots, ka "Kvist Industries" bankrotējušo mēbeļu rūpnīcu "Laiko" Mālpilī iegādājās 2011.gada novembrī, pārpērkot to no AS "Swedbank". "Laiko" iepriekš bija iekļauts "Sāgas" grupā līdzās uzņēmumiem "Sāga", "Tuko T", "Chair Baltic", "Saga logs" un "Druveli".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Kvist" reģistrēta 2011.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 268 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dānijas pilsonis Sorens Kvists.