Mēbeļu ražotāja "Kvist" apgrozījums pērn pieaug par 55,1%; zaudējumi - 600 400 eiro

Rīga, 23.marts, LETA. Mēbeļu ražotāja SIA "Kvist", kas savulaik iegādājās mēbeļu rūpnīcu "Laiko", pagājušajā gadā strādāja ar 22,159 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 55,1% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 600 415 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka "Kvist" turpina strauji augt saistībā ar vairākiem jauniem projektiem, kas deva iespējas strādāt jaunos tirgus segmentos, kā arī pateicoties jauniem sadarbības partneriem un produktiem. Pērn kompānija arī paplašinājusi ražotni.

Savukārt zaudējumus "Kvist" vadība skaidro ar māteskompānijas "Kvist Industries" lēmumu 2015.gada nogalē slēgt meitasuzņēmumu Slovākijā un tur ražoto masīvkoka mēbeļu, mēbeļu detaļu un iekārtu ražošanu 2016.gada pirmajā pusgadā pārcelt uz Latvijas ražotni. Līdz ar to "Kvist" strauji auga sortiments, taču jauno produktu ražošanas sākšana prasīja papildu resursus, kas ietekmēja kompānijas kopējo ražošanas efektivitāti. Kompānijas vadība ir pārliecināta, ka līdz ar ieguldītajām investīcijām, nerimstošo pieprasījumu un tirgus pozīciju "Kvist" turpmākā darbība būs pozitīva.

Kompānijas vadība arī norāda, ka 2017.gadā "Kvist" turpinās paplašināties. "Ražošanas apjoma palielinājums paredzams jaunu klientu, jaunu tirgus segmentu apgūšanas un pieprasījuma pieauguma ietekmē. Sabiedrībai ir pietiekami resursi, lai turpinātu investēt turpmākā attīstībā," teikts vadības ziņojumā.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā "Kvist" strādāja ar 14,285 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 47,5% vairāk nekā 2014.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 23,7% un bija 407 511 eiro.

"Kvist Industries" bankrotējušo mēbeļu rūpnīcu "Laiko" Mālpilī iegādājās 2011.gada novembrī, pārpērkot to no "Swedbank". "Laiko" iepriekš bija iekļauts "Sāgas" grupā līdzās uzņēmumiem "Sāga", "Tuko T", "Chair Baltic", "Saga logs" un "Druveli".

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Kvist" reģistrēta 2011.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 268 eiro. Kompānijas pamatdarbība ir liekti līmētu un masīvkoka mēbeļu un mēbeļu detaļu ražošana.