Piena lopkopības uzņēmuma "Lāčplēša piens" apgrozījums pērn sarucis par 1,7%

Rīga, 21.marts, LETA. Piena lopkopības uzņēmums "Lāčplēša piens" 2016.gadā strādāja ar 960 592 eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 77,9% un bija 130 101 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā kompānijas saimnieciskās darbība tika plānota un vadīta, atbilstoši krīzes apstākļiem piena nozarē. Visas darbības tika virzītas uz to, lai saglabātu ražošanas jaudas un darbaspēku, samazinot izmaksas. Šajā kontekstā uzņēmums optimizēja lopu turēšanas sistēmu, atbilstoši samazinot darbinieku skaitu, apkalpošanas un loģistikas izmaksas un citas.

Vienlaikus "Lāčplēša piena" vadība arī norāda, ka pagājušā gada ceturtajā ceturksnī piena iepirkuma cena pieauga, kas ļāva kompānijai veiksmīgi norēķināties ar kreditoriem un pabeigt gadu ar peļņu.

Kompānijas vadība atzīmē, ka šajā gadā, saglabājoties pagājušā gada nogales tendencēm, būs nepieciešams investēt ganāmpulka labturības nodrošināšanā, kas nozīmē renovēt fermas un atjaunot tehnoloģiskās iekārtas ar Lauku atbalsta dienesta atbalstītajiem projektiem.

Jau ziņots, ka "Lāčplēša piens" 2015.gadā strādāja ar 977 569 eiro apgrozījumu, kas ir par 21,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 2,8 reizes un bija 73 145 eiro.

Uzņēmums ir reģistrēts 2000.gadā 25.aprīlī, un tā pamatkapitāls ir 10 000 eiro. "Lāčplēša piens" pieder trim Latvijas privātpersonām - Andrim Driksnai (34%), Maldai Poikānei (33%) un Aivaram Skujai (33%).