"Orkla Foods Latvija" šogad Apvienotajā Karalistē plāno realizācijas pieaugumu par 18%

Rīga, 20.marts, LETA. SIA "Orkla Foods Latvija", kuram pieder zīmoli "Spilva" un "Gutta", šogad par 18% plāno palielināt realizācijas apmērus Apvienotajā Karalistē, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Kompānijas pārstāvji informēja, ka "Orkla Foods Latvija" šobrīd Apvienotajā Karalistē piedalās starptautiskajā izstādē "The International Food & Drink Event 2017" ("IFE 2017") un izstādes apmeklētājus iepazīstina ar zīmola "Spilva" produktiem, tostarp tomātu mērcēm, salātu mērcēm, majonēzēm, sinepēm, mārrutkiem un ābolu biezeņiem.

"Ņemot vērā nestabilo situāciju Krievijas tirgū, turpinām koncentrēties eksportam Rietumu virzienā. Atbilstoši izvēlētajai stratēģijai esam nolēmuši piedalīties Lielbritānijas nozīmīgākajā pārtikas nozares izstādē," sacīja "Orkla Foods Latvija" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne, piebilstot, ka kompānija līdz šim nav izjutusi negatīvu ietekmi no Apvienotās Karalistes lēmuma izstāties no Eiropas Savienības, tostarp šogad "Orkla Foods Latvija" plāno palielināt realizācijas apmērus šajā valstī par 18%.

"IFE 2017" ir lielākā un nozīmīgākā pārtikas un dzērienu industrijas izstāde Apvienotajā Karalistē. Šogad izstāde norisinās no 19. līdz 22.martam.

Jau vēstīts, ka "Orkla Foods Latvija" apgrozījums 2015.gadā pieauga par 13% un sasniedza 24,391 miljonu eiro, bet peļņa palielinājās par 15,8% - līdz 1,612 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Savukārt kompānijas 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"Orkla Foods Latvija" ražojumu eksporta tirgi ir ASV, Čehija, Dānija, Igaunija, Īrija, Kanāda, Krievija, Apvienotā Karaliste, Lietuva, Norvēģija, Slovākija, Somija, Ukraina, Vācija, Zviedrija.

Tāpat ziņots, ka norvēģu kompānija "Orkla" 2014.gada augustā iegādājās koncernu "NP Foods", savukārt oktobrī pieņēma lēmumu apvienot "NP Foods", AS "Laima", AS "Staburadze" un AS "Latfood" vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir SIA "Orkla Confectionery and Snacks Latvija", bet SIA "Spilva" un AS "Gutta" tika apvienotas uzņēmumā ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija".