Finanšu tehnoloģiju uzņēmuma "Fitek" vadītāja amatā iecelts Edgars Strazds

Rīga, 20.marts, LETA. Par finanšu tehnoloģiju uzņēmuma AS "Fitek" (iepriekš - "OpusCapita") vadītāju iecelts Edgars Strazds, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Iepriekš Strazds strādāja "SEB bankā". Darbu bankā viņš sāka 2008.gadā Privātpersonu atbalsta pārvaldē, bet vēlāk pievienojās Nekustamo īpašumu finansēšanas pārvaldei. Kopš 2010.gada janvāra Strazds bija korporatīvo klientu konsultāciju vadītājs "SEB bankas" Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldē.

""Fitek" šobrīd raugās uz nozares izaicinājumiem un jauniem mērķiem - mēs palīdzam klientiem pāriet uz pilnībā digitalizētu finanšu procesu vadīšanu," sacīja "Fitek Group" vadītājs Maits Soaru, atzīmējot, ka Strazds bija piemērotākais kandidāts vadītāja amatam, jo pārzina jaunākos tehnoloģiju, banku un finanšu procesus biznesā.

Savukārt Strazds atzina, ka darbs finanšu tehnoloģiju nozarē ir aizraujošs izaicinājums. "Finanšu procesu automatizācijas risinājumi Latvijā nav tik attīstīti, cik tie varētu būt. Tātad ir vieta izaugsmei un risinājumiem, kas apmierinātu visas iesaistītās puses," viņš sacīja.

Kompānijā arī atzīmēja, ka "Fitek" ir izstrādāta jauna biznesa stratēģija, izpētītas iespējas paplašināt un nostiprināt biznesu gan Baltijas valstīs, gan ārpus tām.

Iepriekš "Fitek" vadītājs bija Soaru, kurš šobrīd darbu turpina kompānijas padomē.

"Fitek" ir finanšu tehnoloģiju uzņēmums, kas nodarbojas ar finanšu procesu automatizāciju un e-rēķinu nodrošināšanu. Uzņēmums darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Slovākijā nodarbinot 130 darbinieku. 2015.gadā "Fitek" apgrozījums samazinājās par 6,4% un bija 3,569 miljoni eiro, kā arī kompānija cieta zaudējumus 116 547 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir SIA "Financial Automation Solutions". 2015.gada beigās Konkurences padome atļāva apvienošanos, "BaltCap Private Equity Fund II L.P." un "BaltCap Private Equity Fund II SCSp" iegūstot kopīgu izšķirošu ietekmi pār "Fitek".