Graudaugu ražotājs "Flemming agro" apgrozījuma un peļņas kritumu skaidro ar lietus sabojāto ražu

Ventspils, 13.marts, LETA. Priekules novada graudaugu audzētājam "Flemming agro" pērn samazinājies gan apgrozījums, gan peļņa, kas skaidrojams ar nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, jo lietus rudenī sabojājis labo ražu, teikts uzņēmuma gada pārskatā.

SIA "Flemming agro" apgrozījums samazinājies par 26% - no 970 787 eiro 2015.gadā līdz 709 146 eiro pērn. Uzņēmuma peļņa samazinājusies attiecīgi no 30 242 līdz 1552 eiro.

2016.gads uzņēmumam iesācies cerīgi - graudaugi bija veiksmīgi pārziemojuši un pavasara sējumi labi sadīguši, bet ilgstošais rudens lietus ražas novākšanas laikā sabojājis visu ražu, teikts vadības ziņojumā. Lauki kļuvuši mitri, un graudi sadīguši vārpās, līdz ar to palielinājušās ražas novākšanas un kaltēšanas izmaksas un kritusies graudu vērtība. Gandrīz visi iegūtie graudi realizēti lopbarībai, kam ir zema cena. Turpretim cenas pieaugušas minerālmēsliem, ķīmijai, degvielai un rezerves daļām.

Neskatoties uz šīm grūtībām, uzņēmums 2016.gada rudenī apsējis 1312 hektārus (ha), kas salīdzinājumā ar 2015.gadu ir par 50 hektāriem vairāk.

"Flemming agro" izaudzētos graudus pilnībā realizē Latvijā - uzņēmumam SIA "Scandagra Latvia".

SIA "Flemming agro" reģistrēta 1999.gadā. Uzņēmums uz pusēm pieder Dānijas pilsonim Henrikam Nīlsenam Flemingam un SIA "Artis JP". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 85 062 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.