Ugunsgrēkā cietušais tirdzniecības centrs "Jugla" slēgts

Rīga, 13.marts, LETA. Tirdzniecības centrs "Jugla", kur šorīt bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, patlaban ir slēgts, aģentūrai LETA teica centru pārvaldošā uzņēmuma SIA "RCH Management" pārstāvis Raimonds Kairovs.

Viņš norādīja, ka patlaban centrā darbojas Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) speciālisti, kuri izvērtēs, vai un kā centru būtu vai nebūtu iespējams atvērt. Kamēr BVKB nav devuši slēdzienu par ēkas drošumu, centrs būs slēgts.

Kairovs arī atzīmēja, ka uzņēmuma rīcībā patlaban nav nekādas informācijas saistībā ar iespējamiem ugunsgrēka rašanās iemesliem. Tāpat uzņēmums nav vēl aplēsis iespējamo zaudējumu apmēru.

Kad noskaidrosies notikušā ugunsgrēka apstākļi, rašanās iemesli un nodarītās skādes apjoms, centra vadība risinās jautājumus, kas saistīti ar radītajiem zaudējumiem centra nomniekiem, kuriem ugunsgrēka rašanās dēļ šorīt bija jāpārtrauc sava darbība.

Centra "Jugla" nomnieku vidū ir tādi uzņēmumi kā SIA "Rimi Latvia", SIA "Later LTD", kas pārvalda picēriju "Pica Lulū", ugunsnelaimē cietušo sporta klubu "Atlētika" pārvaldošais uzņēmums SIA "Atletismos", kā arī citi nomnieki.

Jau vēstīts, ka kopumā šorīt izdeguši 175 kvadrātmetri jumta konstrukcijas un 30 kvadrātmetri otrajā stāvā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA pastāstīja, ka policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret īpašumu, tomēr pašreizējā informācija neliecina, ka būtu noticis noziegums. Ugunsgrēks varētu būt izcēlies sporta kluba saunā.

Izsaukums uz ugunsgrēku sabiedriskā ēkā Juglas krastmalā tika saņemts plkst.7.31. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka ēkā dega sporta zāle otrajā stāvā un jumts.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "RCH Management" apgrozījums 2015.gadā bija 3,5 miljoni eiro, bet peļņa - 2,727 miljoni eiro. SIA "RCH Management" dibināta 2013.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 12 033 706 eiro. "RCH Management" pilnībā pieder AS "Riga Center Holding".