Par "Maxima Latvija" padomes priekšsēdētāju iecelts "Maxima Grupe" valdes priekšsēdētājs Petrs Jašinsks

Rīga, 1.marts, LETA. Mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Maxima Latvija" padomē veiktas izmaiņas, un par padomes priekšsēdētāju iecelts "Maxima Grupe" valdes priekšsēdētājs Petrs Jašinsks, liecina "Firmas.lv" informācija.

Viņš nomainījis līdzšinējo padomes priekšsēdētāju Alvidu Šustiku. Padome papildināta vēl ar diviem locekļiem - Vili Rimku un Raimondu Kižieni. Darbu padomē turpina padomes priekšsēdētāja vietnieks Roberts Čipkus un padomes loceklis Jevgenijs Filonovs.

Izmaiņas reģistrētas 28.februārī.

Kā aģentūrai LETA skaidro "Maxima Latvija" pārstāve Zane Udrase, šīs izmaiņas ir saistītas ar februārī veiktajām izmaiņām "Maxima Grupe" vadībā. Jašinsks ir "Vilniaus Prekyba" valdes priekšsēdētājs, kā arī uzņēmumu "Maxima Grupe", "Franmax" un "Barbora" valdes priekšsēdētājs.

Par Šustika turpmākajām gaitām Udrase informāciju nesniedza.

Kā ziņots, turpinot pārmaiņu procesu un pilnveidojot korporatīvo pārvaldību, "Maxima Latvija" janvāra beigās izveidota padome. Uzņēmumu grupas pārstāvji iepriekš atzīmēja, ka tā ir daļa no plašāka procesa, kas notiek "Maxima Grupe" un citu "Vilniaus Prekyba" meitasuzņēmumu korporatīvās pārvaldības jomā.

"Maxima Latvija" padome Komercreģistrā iegrāmatota 26.janvārī, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Maxima Latvija" 2015.gadā strādāja ar 688,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums sasniedza 674,354 miljonus eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa 2015.gadā bija 19,173 miljoni eiro, kas ir par 37,9% vairāk nekā 2014.gadā, kad peļņa bija 13,902 miljoni eiro.

SIA "Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 151 veikals - 125 "Maxima X", 23 "Maxima XX" un trīs "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.