Par "Latvijas piena" investoru kļūst Vācijas koncerns "Fude + Serrahn Milchprodukte"

Rīga, 23.febr., LETA. Par piena pārstrādes uzņēmuma "Latvijas piens" investoru kļuvis Vācijas koncerns "Fude + Serrahn Milchprodukte", iegādājoties 75,1% daļu no līdzšinējā vairākuma akcionāra - kooperatīva "Latraps", aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Rita Voronkova.

Pēc darījuma "Latvijas piena" 75,1% daļu pieder "Fude + Serrahn Milchprodukte" meitas uzņēmumam "Eximo Agro-Marketing", 14,5% - "Latraps", 8,5% - piensaimnieku kooperatīvajai sabiedrībai "Dzēse", 1,9% - lauksaimnieku kooperatīvajai sabiedrībai VAKS.

Darījuma summu un investīciju apmērus uzņēmums patlaban neatklāj.

Kā informē Voronkova, "Fude + Serrahn Milchprodukte" sagatavojis investīciju plānu "Latvijas piena” attīstībai. Tā realizāciju veiks koncerna pārtikas vairumtirdzniecības uzņēmums Baltijā "Eximo Agro-Marketing" un tiks uzsākta jau šogad.

No šodienas uzņēmumā darbu sāk stratēģisko investoru pārstāvoša valde, kurā darbojas trīs cilvēki - valdes priekšsēdētājs, "Eximo Agro-Marketing" ilggadīgais vadītājs Baltijas valstīs Jānis Vaivods, "Eximo Agro-Marketing” Vācijas uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Cipulis un "Fude + Serrahn Milchprodukte GmbH&Co" īpašnieks Andreass Zerāns.

"Latvijas piens" kļūst par pirmo "Fude + Serrahn Milchprodukte" pārstrādes uzņēmumu ārpus Vācijas.

"Fude + Serrahn Milchprodukte" dibināts 2001.gadā, tajā ietilpst deviņi piena pārstrādes uzņēmumi Vācijā, kas ražo industriālos piena produktus, kā arī sviestu, sieru un jogurtu. Koncerna gada apgrozījums ir 740 miljoni eiro un tirdzniecības apjoms 800 000 tonnu gadā, informēja Voronkova

Koncernā ietilpstošais pārtikas vairumtirgotājs "Eximo Agro-Marketing" darbu Baltijas valstīs uzsāka 2004.gadā. Kopš tā laika attīstīta darbība un gūta pieredze sadarbībā ar Latvijas piena nozares uzņēmumiem.

"Latvijas piens" ir Latvijas lauksaimnieku veidots uzņēmums, kas darbu sāka 2012.gada nogalē. No 2014. gada uzņēmums fokusējies un attīstījis siera ražošanu.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Latvijas piens" 2015.gadā strauji samazinājās apgrozījums un pieauga zaudējumi. 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 11,8 miljoni eiro salīdzinājumā ar 28,3 miljoniem 2014.gadā. Savukārt zaudējumi no 1,2 miljoniem 2014.gadā pieauga līdz 2,4 miljoniem 2015.gadā. Finanšu dati par pagājušo gadu pagaidām nav pieejami.