"New Hanza Capital" ieguvusi 30% alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka "SG Capital Partners AIFP" kapitāldaļu

Rīga, 10.febr., LETA. "ABLV Bank" grupas uzņēmums ieguldījumiem komercīpašumos AS "New Hanza Capital" ir ieguvis 30% alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka SIA "SG Capital Partners AIFP" kapitāldaļu, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Tādējādi "ABLV Bank" ir ieguvusi netiešu būtisku līdzdalību minētajā uzņēmumā.

Līdz ar izmaiņām dalībnieku struktūrā, "SG Capital Partners AIFP" valdes sastāvā kā viens no trim valdes locekļiem ar kopīgām pārstāvības tiesībām ir iecelts "New Hanza Capital" izpilddirektors Andris Kovaļčuks. "SG Capital Partners AIFP" valdes priekšsēdētāja amatā darbu turpina Harijs Švarcs, bet valdes locekļa amatā - Pēteris Grieze.

Atbilstoši "Firmas.lv" datiem iepriekš "SG Capital Partners AIFP" īpašnieki vienādās daļās bija Švarcs un Grieze, savukārt šobrīd viņiem abiem pieder pa 35% kompānijas kapitāldaļu.

"SG Capital Partners AIFP" Komercreģistrā iegrāmatota 2015.gada novembrī.
Savukārt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2016.gada novembrī "SG Capital Partners AIFP" reģistrēja alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai. "SG Capital Partners AIFP" mērķis ir piesaistīt institucionālo klientu līdzekļus un ieguldīt tos nekustamā īpašuma jomā.

"New Hanza Capital" dibināta 2006.gadā. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 88% akciju ir "ABLV Bank". Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" centrālais birojs lidostā "Rīga", loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi.

Pēc aktīvu apmēra "ABLV Bank" ir otrā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,55% no bankas pamatkapitāla.