Pagājušajā nedēļā pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA "Sol vitae"

Rīga, 30.janv., LETA. Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA "Sol vitae", kuru katra pamatkapitāls ir 648 000 eiro, informē UR.

SIA "Firmas.lv" dati liecina, ka SIA "Sol vitae" ir reģistrēts 23.janvārī. 100% uzņēmuma kapitāldaļu pieder SIA "Demetrius", kura vienīgais īpašnieks ir uzņēmuma "NP Management" valdes priekšsēdētājs un "Orkla Confectionery&Snacks Latvija" (iepriekš "NP Foods") bijušais akcionārs Daumants Vītols. SIA "Sol vitae" valdē iecelta "NP Management" valdes locekle Solvita Pētersone.

Otrs pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā bija SIA "Sanekss Metāls", kurš reģistrēts 24.janvārī un kura pamatkapitāls ir 630 000 eiro. Kompānija pieder Svetlanai Volkovai (90%) un SIA "Sanekss Stock" (10%), kura vienīgais īpašnieks ir krāsaino un melno metāllūžņu pārstrādātāja un tirgotāja "Metalekspo" īpašnieks Deniss Uļjanovs.

Tāpat pagājušajā nedēļā, 23.janvārī, reģistrēta SIA "Billib", kuras pamatkapitāls ir 80 000 eiro. Kompānijas valdē ir Jānis Klindžāns. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Rent Car Company", kas savukārt 100% pieder automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu iznomātājam un ekspluatētājam "Tumm Holding".

Pagājušajā nedēļā reģistrēti arī AS "Rietumu Holding Prefs" un AS "Payment Institution", kuru katra pamatkapitāls ir 35 000 eiro. Tā kā uzņēmumi ir akciju sabiedrības, tiem nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem.

Pagājušajā nedēļā uzņēmumu reģistrā un komercreģistrā reģistrēti 227 jauni subjekti, kas ir par desmit subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 25 subjekti.

No kopējā skaita visvairāk jeb 203 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 13 individuālie komersanti.