Barona ielas stadionu par diviem miljoniem eiro labiekārtos "Jūrmalas mežaparki"

Rīga, 25.janv., LETA. Bijušā Latvijas Universitātes stadiona Krišjāņa Barona ielā 116A labiekārtošanas darbus par diviem miljoniem eiro veiks SIA "Jūrmalas mežaparki", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Rīgas domes Īpašuma departaments bija izsludinājis iepirkumu par teritorijas labiekārtošanas darbiem (aktīvo iekārtu izbūvi) Rīgas Centra humanitārās vidusskolas lietojumā esošajā teritorijā Krišjāņa Barona ielā 116A. Iepirkumā tika saņemts viens pieteikums.

Iepirkumā uzvarējis uzņēmums "Jūrmalas mežaparki", kas pakalpojumu orientējoši veiks par 2 012 796 eiro.

SIA "Jūrmalas mežaparki" dibināta 2000.gadā un tās pamatkapitāls ir 2840 eiro. Tās apgrozījums 2015.gadā bija 1 677 242 eiro un peļņa 80 773 eiro. Uzņēmuma 100% daļu pieder Aleksandram Čudam, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jau ziņots, ka Krišjāņa Barona ielā 116a līdz nākamā gada 1.septembrim paredzēts izveidot sporta un aktīvās atpūtas kompleksu, kas tiks piesaistīts Rīgas Centra humanitārajai vidusskolai. Savukārt pēcpusdienās teritoriju varēs izmantot jebkurš iedzīvotājs.

Īpašumu departamenta vadītājs Oļegs Burovs (GKR) iepriekš pastāstīja, ka izstrādātie plāni paredz nojaukt visas ēkas, kas šobrīd atrodas teritorijā, nomainīt visas zem teritorijas esošās pazemes komunikācijas un izveidot sporta un aktīvās atpūtas kompleksu, kurš būs iedalāms divās zonās. Vienā zonā būtu dažādi sporta laukumi un aprīkojums, bet otrā - liels rotaļlaukums bērniem.

Kompleksā plānots izveidot vingrošanas laukumu, trīs standarta laukumus, kuros varēs spēlēt basketbolu, volejbolu, florbolu, rokasbumbu, tenisu un badmintonu. Teritorijas vidū būs izveidots 42 metrus plats un 64 metrus garš futbola laukums, bet apkārt tam - trīs skrejceļi 280 metru garumā.

Savukārt rotaļlaukums aizņems 6600 kvadrātmetrus, un to plānots sadalīt divās zonās - viena būs paredzēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, bet otra zona - vecākiem bērniem.

Tiek lēsts, ka projekts pašvaldībai kopumā izmaksās 2,5-3 miljonus eiro.