Prezidents tiksies ar VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli

Rīga, 25.janv., LETA. Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien Rīgas pilī tiksies ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ilzi Cīruli, liecina prezidenta darba kārtība.

Sagaidāms, ka tikšanās laikā, kas norisināsies no plkst.15.30, amatpersonas pārrunās VID darba aktualitātes un iecerētos darbus.

LETA jau vēstīja, ka valdība pagājušā gada 8.novembrī ar ministru ceļavārdiem un veiksmes novēlējumiem apstiprināja amatā jauno VID ģenerāldirektori Ilzi Cīruli.

Cīrulei ir maģistra grāds uzņēmumu un organizācijas vadīšanā. Viņai ir ilggadēja vadības pieredze apdrošināšanas uzņēmumos "Balta" un "Gjensidige Baltic", tostarp apdrošināšanas akciju sabiedrības "Balta" valdes locekļa amatā. Cīrules CV liecina, ka viņa augstā līmenī pārvalda angļu un krievu valodu, kā arī pamata līmenī - vācu un norvēģu valodu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Cīrule ir beigusi Rīgas Politehniskā institūta (tagad Rīgas Tehniskās universitātes) Arhitektūras fakultāti, bet 2003.gadā ieguvusi Rīgas Biznesa institūta maģistra diplomu.

2001.gadā Cīrule tika ievēlēta apdrošināšanas AS "Balta" valdes locekļa amatā, bet 2003.gadā kļuva par šī uzņēmuma viceprezidenti. 2005.gadā viņa aizgājusi no darba "Baltā", savukārt 2006.gadā sāka strādāt AS "Parekss apdrošināšanas kompānija" Pārdošanas attīstības daļas vadītāja amatā. "Parekss apdrošināšanas kompānijai" mainot īpašnieku un pārtopot par "Gjensidige Baltic", Cīrule kļuva par "Gjensidige Baltic" Pārdošanas attīstības daļas vadītāju. Kā liecina ieraksts viņas profilā vietnē "LinkedIn", kopš 2012.gada viņa bija "Gjensidige Baltic" Finanšu daļas vadītāja.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, Cīrule ir arī 1994.gadā dibinātās finanšu investīciju AS "Bastions ZS" padomes locekle un vismaz savulaik bijusi šī uzņēmuma kapitāldaļu īpašniece.