"VAKS" šogad plāno ieguldīt apmēram 1,5 miljonus eiro graudu uzglabāšanas kapacitātes palielināšanā

Rīga, 24.janv., LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība (LPKS) "VAKS" šogad plāno ieguldīt apmēram 1,5 miljonus eiro, lai palielinātu graudu uzglabāšanas kapacitāti Valmierā, aģentūrai LETA sacīja "VAKS" valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.

Viņš pastāstīja, ka kooperatīvs savā pamatdarbības vietā Valmierā plāno būvēt jaunus graudu uzglabāšanas torņus un tādējādi šogad palielināt graudu uzglabāšanas kapacitāti par apmēram 20 000 tonnām.

Jansons piebilda, lai īstenotu investīciju projektu, kooperatīvs plāno piesaistīt gan Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu, gan arī bankas līdzfinansējumu. Kopējās investīciju projekta izmaksas tiek lēstas apmēram 1,5 miljonu eiro apmērā.

Pēc viņa teiktā, patlaban investīciju projekts ir saskaņošanas stadijā un to iecerēts realizēt līdz jaunajai graudu pieņemšanas sezonai, kas provizoriski varētu būt augusta sākums.

Tāpat kooperatīvs šogad plāno turpināt iesākto attīstības ceļu, paplašināties reģionos un piesaistīt jaunus biedrus.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "VAKS" apgrozījums 2015.gadā bija 61,313 miljoni eiro, savukārt kooperatīva peļņa bija 967 296 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais finanšu pārskats. Savukārt kooperatīva 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"VAKS" pamatdarbības vieta ir Valmierā, bet kooperatīvam ir trīs pastāvīgi strādājošas struktūrvienības - Varakļānos, Gulbenes novada Beļavā un Burtnieku novada Matīšos. Kooperatīvam pieder 100% daļu SIA "Lauce", 55% daļu SIA "Tēraudiņi", kā arī 3,64% daļu rūpnīcā "Latvijas Piens".

Kooperatīva mērķis ir sniegt pakalpojumus lauksaimniecības produktu ražotājiem, konsultācijas, kā arī apmierināt citas kooperatīva biedru vajadzības.