IUB nekomentēs Jūrmalas domes lēmumu par uzvarētāju atkritumu apsaimniekošanas konkursā atzīt "Clean R"

Rīga, 23.janv., LETA. Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nekomentēs Jūrmalas domes Iepirkumu komisijas lēmumu, par piemērotāko sadzīves atkritumu apsaimniekošanas konkursā atzīstot vairāku citu konkursa pretendentu iepriekš apstrīdēto atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Clean R" piedāvājumu, aģentūrai LETA norādīja IUB pārstāve Elīna Virtmane.

Viņa informēja, ka Jūrmalas pilsētas domes lēmums par atkārtotiem iepirkuma procedūras pārvērtēšanas rezultātiem ir apstrīdams IUB Publisko iepirkumu likuma noteiktajā kārtībā. "Līdz ar to birojs šobrīd nekomentēs pasūtītāja pieņemto lēmumu," teica Virtmane.

IUB pieņem pasūtītājam saistošus lēmumus divos gadījumos - apstrīdēšanas iesnieguma gadījumā pasūtītāja pieņemtā lēmuma tiesiskumu izvērtējot iesniegumu izskatīšanas komisijā, vai vērtējot pasūtītāja veiktās darbības iespējamā administratīvā pārkāpuma lietvedības ietvaros, atzīmē Virtmane.

Kā ziņots, atkārtoti izvērtējot konkursā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā iesniegtos piedāvājumus, par piemērotāko atzīsts vairāku citu konkursa pretendentu iepriekš apstrīdētais "Clean R" piedāvājums. Iepirkumu komisija lēmumu ir nosūtījusi IUB.

Tikmēr "Eco Baltia vide" vērsīsies Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB), aicinot biroju aizliegt Jūrmalas pilsētas pašvaldībai slēgt līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju "Clean R", kura piedāvājumu pēc atkārtotas izvērtēšanas par labāko atzinusi Jūrmalas domes Iepirkumu komisija, aģentūrai LETA norādīja "Eco Baltia vide" pārstāvis Jānis Aizbalts.

Savukārt "Clean R" vērsies tiesā, prasot IUB atsaukt lēmumu, saskaņā ar kuru Jūrmalas pilsētas pašvaldības konkursā pasludinātā uzvarētāja "Clean R" piedāvājums ir atzīts par neatbilstošu, aģentūru LETA informē "Clean R" valdes loceklis Guntars Levics. Prasība iesniegta Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namam šī gada 11.janvārī.

Uzņēmums šādi rīkojies, jo publiskajā telpā ir izskanējis apgalvojums, ka Jūrmalas dome ignorē attiecīgo IUB lēmumu. Tāpēc Levics uzsver, ka IUB lēmums ir rekomendējošs Jūrmalas domei.

Iepriekš arī vēstīts, ka Jūrmalas pilsētas domes iepirkumā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu pilsētas administratīvajā teritorijā piecu pretendentu konkurencē pērn oktobrī uzvarēja "Clean R", piedāvājot 7,5 miljonu eiro līgumcenu. Piedāvājumus konkursā bija iesniedzis arī SIA "Pilsētvides serviss", personu apvienība SIA "Eco Baltia vide" un UAB "Ekonovus" un personu apvienība AS "Ragn-Sells" un SIA "Ragn-Sells".

Tomēr, pērn 12.decembrī izskatot no personu apvienības "Eco Baltia Vide" un "Ekonovus", kā arī "JN & V" saņemtās sūdzības, Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nolēma aizliegt Jūrmalas pilsētas domei slēgt iepirkuma līgumu ar "Clean R" un atcelt iepirkuma komisijas lēmumu par konkursa rezultātiem.

"Clean R" dibināts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 468 269 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 20 748 746 eiro un peļņa - 1 727 839 eiro. "Clean R" 100% daļas pieder SIA "Vides investīcijas", liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā ziņots, jaunu sadzīves atkritumu apsaimniekotāju Jūrmalas pašvaldība vēlējās atrast jau līdz 2016.gada sākumam, taču vairākkārtīgi tika pārsūdzēts iepirkuma konkursa lēmums, līdz ar to konkurss arvien tika pagarināts.

Līdz jaunās iepirkuma procedūras noslēgumam atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētā veic sadzīves atkritumu apsaimniekotājs, ar kuru patlaban ir spēkā esošs līgums par pakalpojuma sniegšanu pilsētā - personu apvienība SIA "Jūrmalas namsaimnieks"/UAB "VSA Vilnius".