papildināta - Pagājušajā nedēļā pēc pamatkapitāla lielākie reģistrētie uzņēmumi ir SIA "ABLV Corporate Finance" un SIA "Vivacell"

(Papildināta 4.rindkopa.)

Rīga, 16.janv., LETA. Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) pēc pamatkapitāla lielākie reģistrētie uzņēmumi bija SIA "ABLV Corporate Finance" un SIA "Vivacell", kuru katra pamatkapitāls ir 200 000 eiro, informē UR.

SIA "Firmas.lv" dati liecina, ka "ABLV Corporate Finance" reģistrēts 10.janvārī. 100% uzņēmuma daļu pieder AS "ABLV Bank". "ABLV Corporate Finance" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Arvīds Kostomārovs, bet valdes locekļa amatā - Vadims Reinfelds.

Arī ''Vivacell" reģistrēts 10.janvārī un šis uzņēmums pieder reproduktīvās ģenētikas klīnikai SIA "iVF Riga", kuras īpašnieki ir Vjačeslavs Popkovs - 50% un divi Krievijas pilsoņi Gļebs Mikhailiks - 42,97% un Alla Kalugina - 7,03%.

Tāpat pagājušajā nedēļā, 10.janvārī, reģistrēta AS "Indexo" ar 125 000 eiro pamatkapitālu. Kompānijas padomē ir AS "SAF tehnika" akcionārs Normunds Bergs, kā arī Edgars Zālītis un Henriks Karmo. Kompānijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts SIA "Latvijas Piens" bijušais padomes priekšsēdētājs Valdis Siksnis, bet valdes locekļu amatos iecelti Druvis Mūrmanis un Toms Kreicbergs. Pēc UR datiem, "Indexo" dibinājusi SIA "DVH" , kuras īpašnieki ir Karmo piederošā SIA "Perfect Match" (40%), Siksnim piederošā SIA "VSCAP" (30%) un Mūrmanis (30%).

Pagājušajā nedēļā, 12.janvārī, arī reģistrēta SIA "Dalan D" ar 29 800 eiro pamatkapitālu. 100% uzņēmuma daļu pieder Andrejam Zasnovam.

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un UR reģistrēti 156 jauni subjekti, kas ir par deviņiem subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 15 subjekti.

No kopējā skaita visvairāk jeb 140 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un septiņi ir individuālie komersanti.