Kūdras pārstrādātāja "Pindstrup Latvia" peļņa pagājušajā finanšu gadā sasniedz 7,685 miljonus eiro

Rīga, 12.janv., LETA. Kūdras pārstrādātājs SIA "Pindstrup Latvia" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.oktobra līdz 2016.gada 30.septembrim, strādāja ar 58,429 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 44,4% un bija 7,685 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka pagājušais finanšu gads bija salīdzinoši neveiksmīgs kūdras ieguves jomā, taču substrātu ražošanas un pārdošanās apmēri pieauga.

"Pindstrup Latvia" vadība norāda, ka pagājušajā finanšu gadā samazinājās gan saražotās frēzkūdras apmērs, gan no jauna izrakstās grieztās kūdras apmērs, kas skaidrojams ar sliktajiem laika apstākļiem, proti, biežajām lietusgāzēm - iepriekšējā gadā sagrieztie bloki tik ātri neizžuva un nebija iespējams atbrīvot laukus jaunu bloku griešanai.

Vienlaikus "Pindstrup Latvia" vadība atzīmē, ka kūdras substrātu tirgus pasaulē joprojām bija labvēlīgs un pārdotās produkcijas cena pieauga.

Pagājušajā finanšu gadā "Pindstrup Latvia" 99,96% (gadu iepriekš - 99,98%) ieņēmumu guva no produkcijas realizācijas radniecīgajām sabiedrībām - saražoto produkciju uzņēmums galvenokārt realizējis māteskompānijai "Pindstrup Mosebrug" Dānijā un radniecīgajai sabiedrībai "Pindstrup Mosebrug" Spānijā.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.oktobra līdz 2015.gada 30.septembrim, uzņēmuma apgrozījums bija 53,019 miljonu eiro apmērā, bet peļņa bija 5,323 miljoni eiro.

"Pindstrup Latvia" dibināts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 4,658 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Dānijas kompānija "Pindstrup Mosebrug".