Atklājot jaunas mācību telpas, Smiltenes novadā izdodas likvidēt rindu uz bērnudārziem

Valmiera, 12.janv., LETA. Nedēļas sākumā pēc remontdarbiem tika atklātas trīs jaunas pirmsskolas grupu telpas Smiltenes vidusskolas ēkā Rīgas ielā 16C, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze.

Pateicoties jaunajām telpām, šajā mācību semestrī pirmsskolas grupiņās papildus uzņemti 44 bērni vecumā no pusotra gada, tādejādi Smiltenes novadā vairs nav bērnu, kas gaida rindā uz pirmsskolas izglītības iestādēm.

Darbu uzsākušas arī trīs jaunas pirmsskolas izglītības skolotājas, divas pirmsskolas izglītības skolotāju palīdzes, sporta skolotāja un logopēde.

"Šim jautājumam ir ķēdes reakcija, jo tas nozīmē, ka māmiņas varēs atgriezties savā darbā, savukārt darba devējiem būs darbinieki, kas strādās, bet novadam mazie ķipari, kas mācīsies mūsu izglītības iestādēs," stāsta Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis (VL-TB/LNNK).

Jau ziņots, ka novembra beigās tika pabeigti būvprojekta "Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolas ēkas 2.stāva telpu pārbūve pirmskolas izglītības grupu izveidei" pirmās kārtas darbi. Ar 2016.gada 1.augustu - Smiltenes vidusskolas ēka.

Būvprojekta pirmajā kārtā tika pārbūvēta ēkas pirmā stāva telpu grupa, izbūvēta ventilācijas sistēma, kā arī pārbūvēts ēkas otrais stāvs pirmskolas izglītības grupu izveidei, izbūvēts jauns ieejas mezgls, nodrošinot vides pieejamību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Savukārt otrās kārtas būvdarbiem pašreiz ir tehnoloģiskais pārtraukums, darbus plānots pabeigt 2017.gadā. Otrās kārtas darbi paredz teritorijas labiekārtošanu - rotaļu un atpūtas zonu izveidi, kā arī nojumes, kas paredzēta sporta un rotaļu inventāra glabāšanai, izbūvi.

Atbilstoši iepirkuma konkursa rezultātiem būvdarbus veic SIA "ASE". Kopējās pašvaldības izmaksas ir 444 824 eiro.

Kā liecina portāla "Firmas.lv" sniegtie dati, SIA "ASE" dibināta 2000.gadā un tās pamatkapitāls ir 2895 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Andris Lanka. SIA "ASE" apgrozījums pērn bija 1 790 393 eiro, bet peļņa - 825 eiro.