SPRK uz trim gadiem pārtrauc "Teleone" darbību elektronisko sakaru nozarē

Rīga, 12.janv., LETA. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome nolēmusi uz trim gadiem pārtraukt SIA "Teleone" darbību elektronisko sakaru nozarē un uzlikusi par pienākumu nekavējoties informēt par to arī galalietotājus.

Veicot elektronisko sakaru komersantu uzraudzību, regulators konstatējis, ka "Teleone" atkārtoti gada laikā pārkāpis noteikumus, kas paredz informācijas iesniegšanu SPRK, līdz ar to SPRK padome lēma par komersanta darbības pārtraukšanu elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā un elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanā uz trim gadiem, kā arī izslēdza to no elektronisko sakaru komersantu saraksta, aģentūrai LETA pavēstīja SPRK.

Pieņemot šādu lēmumu, SPRK uzlika "Teleone" pienākumu nekavējoties informēt galalietotājus par tā darbības pārtraukšanu un par atņemtajām tiesībām sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus vai nodrošināt elektronisko sakaru tīklu.

Vienlaikus "Teleone" līdz 2017.gada 26.februārim ir pienākums nodrošināt numura saglabāšanas pakalpojumu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, ja galalietotājs to pieprasa.

"Teleone" pēdējo reizi tika brīdināts 2016.gada 25.novembrī ar iespēju novērst pārkāpumu un iesniegt pieprasīto informāciju līdz 2016.gada 27.decembrim. Tā kā elektronisko sakaru komersants, nesniedzot informāciju, ir atkārtoti pārkāpis Vispārējās atļaujas noteikumus, SPRK padome šodien nolēma pārtraukt "Teleone" darbību no 2017.gada 27.februāra līdz 2020.gada 26.februārim.

SPRK aicina iedzīvotājus, kuri noslēguši līgumus ar "Teleone", ņemt vērā, ka uzņēmumam no 27.februāra līdz 2020.gada 26.februārim nav tiesības sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus vai nodrošināt elektronisko sakaru tīklu.

Atbilstoš "Firmas.lv" informācijai "Teleone" dibināts 2014.gada janvārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2846 eiro un tas pilnībā pieder Igaunijas pilsonim Jurijam Zaicevam. Dati par uzņēmuma apgrozījumu un peļņu nav norādīti.