Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "Zemgales Eko" pilnībā nonāk Jelgavas pašvaldības īpašumā

Jelgava, 11.janv., LETA. Reorganizējot Jelgavas pilsētas un Bauskas novada pašvaldību atkritumu apglabāšanas kopuzņēmumu SIA "Zemgales Eko", tas pilnībā nonācis Jelgavas pašvaldības īpašumā, bet par atkritumu apglabāšanu Bauskas novadā turpmāk gādās pašvaldības SIA "Vides serviss", noskaidroja aģentūra LETA.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka līdz šim Jelgavas domei piederējuši 71,99% kapitāldaļu, Bauskas novada domei - 28,01%, bet 2016.gada 29.decembrī par vienīgo īpašnieci kļuvusi Jelgavas dome.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2015.gada Jelgavas dome nolēma reorganizēt Jelgavas un Bauskas pašvaldību kopīgo sadzīves atkritumu apglabāšanas uzņēmumu SIA "Zemgales Eko", paredzot tā sadalīšanu starp dibinātājiem.

Dome nolēma reorganizēt SIA "Zemgales Eko" ar nodalīšanas metodi, nodalot uzņēmuma un tā mantas daļu, kas attiecas uz Bauskas novada pašvaldību. Nodalīšanu bija paredzēts īstenot proporcionāli pašvaldībām piederošajām daļām.

Vēlāk lēmumu atbalstījusi arī Bauskas novada pašvaldība, liecina "Zemgales Eko" reorganizācijas līgums.

Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova skaidroja, ka pašvaldības, īstenojot Eiropas Savienības projektu, labiekārtojušas divus atkritumu apglabāšanas poligonus – "Grantiņus" Bauskas novadā un "Brakšķus" Jelgavas novadā. Projekta uzraudzības laiks ir beidzies, un, izvērtējot situāciju atkritumu apsaimniekošanas jomā, nolemts pārtraukt dalību uzņēmuma "Zemgales Eko", jo gan atkritumu savākšanu, gan noglabāšanu Bauskas novadā var nodrošinās pašvaldības kapitālsabiedrība "Vides serviss".

Reorganizācijas rezultātā SIA "Vides serviss" savā atbildībā pārņēma atkritumu apsaimniekošanas poligonu "Grantiņi". Tāpat "Vides serviss" no "Zemgales Eko" pārņēmis pamatlīdzekļus, debitoru parādus 35 933 eiro apmērā, saistības 5012 eiro apmērā. Bauskas novada pašvaldības kapitāla uzņēmums pārņēmis arī līgumus par atkritumu apglabāšanu un apglabāšanu "Grantiņos" ar SIA "Bauskas alus", SIA "Clean R", AS BAO, SIA "Kronis", Bauskas pils muzeju, SIA "Bauskas namsaimnieks" un citiem uzņēmumiem.

Savukārt Bauskas novada domes deputāti šonedēļ ārkārtas sēdē lēmuši noslēgt deleģēšanas līgumu ar SIA "Vides serviss" par jautājumiem, kas saistīti ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanas organizēšanu.

"Firmas.lv" informācija liecina, kas SIA "Zemgales Eko" 2015.gadā apgrozījusi 1 391 365 eiro, uzņēmuma peļņa bija 197 505 eiro.