Cēsīs plāno atvērt skaņu plašu rūpnīcu

Rīga, 10.janv., LETA. Kompānija SIA "Mango Vinyl Press" Cēsīs plāno atvērt skaņu plašu rūpnīcu, šodien vēstīja LNT raidījums "900 sekundes".

Kompānijas pārstāve Sabīne Brice pastāstīja, ka pirmās plates iecerēts iespiest gada otrajā pusē. "Vinila ražošana ir ļoti delikāts process, kas pielīdzināms amatniecībai. Līdz ar to mēs ļoti fokusējamies uz to, lai mēs būtu spējīgi ražot kvalitatīvu preci," viņa sacīja.

Galvenais produkcijas realizācijas tirgus būs Eiropa un ASV, kur pieprasījums būtiski pārsniedz kvalitatīvu skaņu plašu piedāvājumu. Jaunajai skaņu plašu ražotnei ir piesaistīti arī bijušās skaņu plašu rūpnīcas "Melodija" speciālisti.

"Rūpnīcas vairs nespēj saražot pieprasīto, un ir jāstāv milzīgās rindās. Tiek atvērtas jaunas rūpnīcas - nupat atvērta rūpnīca Tartu, Igaunijā, kurā arī jau ir rinda," sacīja mūzikas apskatnieks, skaņu plašu kolekcionārs Uldis Rudaks, piebilstot, ka cilvēki, kuriem mūzika nav svarīga un tā ir tikai fons, arī plate nav vajadzīga, bet tie, kuri tiešām mīl mūziku, arvien vairāk un vairāk pievēršas vinila formātam.

Raidījumā arī atzīmēja, ka ārzemēs pagājušais gads vinila plašu ierakstu izdevējiem un tirgotājiem bijis ļoti veiksmīgs - kompaktdisku pārdošanas apmēri arvien krītas, bet pārdoto vinila plašu skaits strauji pieaug. Tostarp Apvienotajā Karalistē pagājušajā gadā pārdoti 3,2 miljoni albumu vinila formātā, kas ir par 53% vairāk nekā 2015.gadā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka kompānija "Mango Vinyl Press" izveidota 2015.gada decembrī. Tās apmaksātais pamatkapitāls ir četri eiro, bet vienīgā īpašniece ir Zane Kurzemniece.