"Latvia Tours" aicina studentus piedalīties zinātniski pētniecisko darbu konkursā

Rīga, 9.dec., LETA. Latvijas tūrisma aģentūra "Latvia Tours" aicina studentus piedalīties zinātniski pētniecisko darbu konkursā "Latvia Tours Traveltech", kura kopējais balvu fonds ir 2000 eiro, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Konkursā aicināti piedalīties Latvijas augstākās izglītības mācību iestādēs studējoši studenti, kā arī ikviens Latvijas valstspiederīgais, kurš studē augstākās izglītības mācību iestādē ārpus Latvijas robežām. Konkursa dalībnieki var iesniegt idejas, kas palīdzētu uzlabot un pilnveidot tūristu ceļošanas pieredzi, kā arī stimulēt jaunu tūrisma tehnoloģisko risinājumu izveidi un to praktisko pielietošanu tūrisma nozarē un sabiedrībā.

Studenti darbu var izstrādāt gan individuāli, gan komandā divu līdz trīs dalībnieku sastāvā. Dalībnieks var izvēlēties kādu no "Latvia Tours Traveltech" konkursa organizatoru piedāvātajām tēmām, atbilstoši augstākās izglītības mācību iestāžu prasībām studentu zinātniskajiem darbiem - konkursā drīkst izmantot un iesniegt arī savus studiju procesā topošos projektus.

Konkursa finālā studentiem būs jāprezentē savas idejas klātienē. Prezentāciju vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā ir "Latvia Tours", Latvijas Universitātes, Biznesa augstskolas "Turība", Vidzemes augstskolas un informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Squalio" deleģēti pārstāvji. Konkursa pirmās vietas ieguvējs no "Latvia Tours" saņems dāvanu karti 1000 eiro apmērā, savukārt otrās vietas ieguvējs saņems dāvanu kartes 700 eiro apmērā, bet trešās vietas ieguvējs - 300 vērtībā. Ceturtās un piektās vietas ieguvēji iegūs pārsteiguma balvas.

Interesenti konkursam var pieteikties līdz šā gada 9.februārim.

Konkursa mērķis ir sekmēt integrāciju pasaules tūrisma tehnoloģiju attīstībā, kā arī veicināt tehnoloģisko inovāciju izmantošanu tūrisma nozarē.

SIA "Latvia Tours" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 113 830 eiro. Atbilstoši "Firmas.lv" datiem uzņēmuma "Latvia Tours" īpašnieks ir Apvienotās Karalistes pilsonis Džeimss Dāvids Verjē. "Latvia Tours" apgrozījums 2015.gadā bija 16,488 miljoni eiro, kas ir par 3,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 3,1 reizi un bija 107 612 eiro.