"Selva būve" nodevusi ekspluatācijā jauno "Latvijas Valsts mežu" reģionālo klientu centru Dundagā

Rīga, 5.janv., LETA. Būvuzņēmums SIA "Selva būve" pagājušā gada nogalē nodevis ekspluatācijā vienu no unikālākajiem un dabai draudzīgākajiem gada projektiem Latvijas būvniecībā - AS "Latvijas Valsts meži" jauno klientu centru Dundagā, Parka ielā 1, aģentūru LETA informēja "Selva būves" pārstāve Irēna Simplinska.

Viņa norādīja, ka ēkas konstrukcijas ir veidotas no eksponēta līmēta koka, siltinājums ir no koksnes šķiedras, bet sienu, griestu un grīdu apdares ir no koksnes materiāliem. Koka konstrukcijas un koka apdare iekļauj modernus, ekonomiskus un ekoloģiskus inženiertehniskos risinājumus. Ēkas apkure un dzesēšana ir veidota no zemes siltumsūkņiem, ēkas ventilācijas sistēma izveidota ar gaisa kvalitātes kontroli un gaisa siltuma rekuperāciju, bet stiklotās konstrukcijas radītas ar īpaši augstu siltuma pretestību.

"Mums bija liels gandarījums būvēt šāda veida ēku, kurā jāīsteno tik inovatīvas idejas. "Latvijas Valsts mežu" jaunā klientu centra ēka Dundagā būs viena no šādām ēkām, kas parāda ilgtspējīgu domāšanu un mūsdienīgu attieksmi pret dabu," uzsvēra "Selva būve" valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis.

Ēkas pasūtītājs bija "Latvijas Valsts meži" un iepirkumā paredzētā ēkas būvdarbu līgumcena bija 3,66 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 4,43 miljoni eiro ar PVN. Ēkas projektētājs bija SIA "5.iela".

"Selva būve" dibināta 2004.gada 1.jūnijā. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir jauno ražošanas, sabiedrisko, dzīvojamo ēku būvniecība, ēku rekonstrukcija un renovācija. Uzņēmums līdz šim ir uzbūvējis un rekonstruējis vairāk nekā 80 ēkas un inženierbūves - daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, biroju un noliktavu ēkas, degvielas uzpildes stacijas, ražošanas ēkas, tirdzniecības centrus, un autostāvvietas.

"Selva būve" 2015.gadā strādāja ar 14,788 miljonu eiro apgrozījumu un guva 311 838 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Orlovskis.