Noslēdz "Rīgas piensaimnieka" reorganizāciju

Rīga, 5.janv., LETA. Pabeigta pērn sāktā SIA "Rīgas piensaimnieks" un tā īpašnieka SIA "Food Union Baltics" apvienošana, liecina 'Firmas.lv" dati.

Reorganizācijas procesā "Food Union Baltics" pievienota "Rīgas piensaimniekam" un par kompānijas īpašnieku kļuvis Kiprā reģistrēts uzņēmums "Velbirol Services Limited".

"Rīgas piensaimnieka" pārstāve Lina Mežgaile aģentūrai LETA sacīja, ka uzņēmuma īpašnieka maiņa ir saistīta ar pērn sākto "Rīgas piensaimnieka" un "Food Union Baltics" reorganizāciju, kurā "Food Union Baltics" pievienota "Rīgas piensaimniekam" - attiecīgi "Food Union Baltics" īpašnieks "Verbirol Services Limited" kļuvis par "Rīgas piensaimnieka" īpašnieku.

Jau ziņots, ka lēmumi par abu kompāniju reorganizāciju tika pieņemti 2016.gada 9.augustā.

Tāpat ziņots, ka "Food Union Baltics" kļuva par "Rīgas piensaimnieka" īpašnieku pēc darījuma, kurā "Rīgas piensaimnieku" no Kaimanu salās reģistrētās kompānijas "DCEMF Holdings" iegādājās koncerns "Food Union". "Food Union Baltics" reģistrēts 2015.gada 26.augustā

"Food Union" grupas uzņēmuma AS "Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs iepriekš sacīja, ka abu uzņēmumu apvienošana ļaus struktūru un pārvaldību padarīt vienkāršāku un caurspīdīgāku.

2015.gadā "Rīgas piensaimnieka" apgrozījums salīdzinājumā ar 2014.gadu samazinājās par 7,7% - līdz 30,365 miljoniem eiro, savukārt kompānijas pelņa bija 480 511 eiro, kas ir par 29,4% mazāk nekā gadu iepriekš. "Rīgas piensaimnieks" dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 379 388 eiro. Uzņēmums ražo apmēram 100 produktu, tostarp pazīstamākie ir biezpiena sieriņš "Kārums", kausētie sieri "Dzintars", saldējumi "Jungle Pop".

"Food Union" grupā ietilpst arī "Rīgas piena kombināts" un "Valmieras piens", saldējuma ražotājus "Premia" Igaunijā, "Premier Is" Dānijā, "Isbjørn Is" Norvēģijā un "Alpin57Lux" Rumānijā. "Food Union" grupas apgrozījums 2016.gadā pārsniedza 105 miljonus eiro. Koncerna lielākais akcionārs ir Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis.