Finansists Siksnis atstājis rūpnīcas "Latvijas Piens" padomes priekšsēdētāja amatu

Rīga, 4.janv., LETA. Jelgavas rūpnīcas SIA "Latvijas Piens" padomes priekšsēdētājs finansists Valdis Siksnis atstājis amatu, liecina "Firmas.lv" dati.

Sikšņa vietā par padomes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais padomes loceklis un rūpnīcas lielākā akcionāra - graudkopības kooperatīva "Latraps" - valdes priekšsēdētājs Gunvaldis Sproģis.

Aģentūrai LETA Siksnis atzina, ka par minēto soli izlēmis, jo viņa misija - stabilizēt rūpnīcas akcionāru iepriekšējās problēmas - ir izpildīta.

"Mana misija kā padomes vadītājam beigusies, jo es kā finansists palīdzēju rūpnīcā nostabilizēties lielākajam akcionāram - kooperatīvam "Latraps", līdz ar to situācija ar uzņēmuma akcionāru iepriekšējām problēmām ir objektīvi atrisinājusies. Uzņēmums ir jaunā attīstības fāzē, tālāk jāspriež par, piemēram, siera ražošanas optimizāciju un tamlīdzīgiem specifiskiem jautājumiem, par kuriem jālemj nozares profesionāļiem," sacīja Siksnis.

Darbu "Latvijas Piens" padomes locekļu amatā turpina uzņēmuma akcionāru pārstāvji - kooperatīva "Latraps" ģenerāldirektors Edgars Ruža, kooperatīva VAKS valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons un kooperatīva "Dzēse" valdes priekšsēdētājs Māris Petrēvics.

Kā ziņots, Siksnis "Latvijas Piens" padomes priekšsēdētāja amatā tika iecelts 2015.gada 12.martā, lai pilnveidotu uzņēmuma korporatīvo pārvaldību un stratēģisko attīstību. Iepriekš Siksis ilgstoši vadīja "Nordea" bankas filiāli Latvijā. Siksnis ir arī finanšu konsultāciju un investīciju uzņēmuma "Callidus Capital" vadošais partneris un dibinātājs, tāpat viņš ieņem vadošus amatus vairāku citu uzņēmumu, piemēram, mobilās maksājumu lietotnes "Monea" izstrādātāja SIA "Monetizator" padomē.

Tāpat ziņots, ka "Latvijas Piens" patlaban risinot sarunas par uzņēmuma lielākā akcionāra - "Latrapa" akciju pilnīgu vai daļēju nodošanu kādai no Vācijas kompānijām, kuras vārdā sarunas par investīcijām risinot tās meitasuzņēmums - pārtikas vairumtirgotājs "Eximo Agro-Marketing AG".

"Latvijas Piena" rūpnīca darbu sāka 2012.gadā. Kooperatīva biedru līdzfinansējums ir 1,42 miljoni eiro, kredīts bankās - aptuveni 9,24 miljoni eiro, Eiropas Savienības fondu finansējums - 4,26 miljoni eiro, valsts garantētais atbalsts - 7,11 miljoni eiro.

Tāpat ziņots, ka "Latraps" 2016.gada 30.martā iegādājās maksātnespējīgajam kooperatīvam "Trikāta KS" piederošos 53,66% kapitāldaļu. Patlaban "Latrapam" pieder 79,84% kapitāldaļu, "Dzēsei - 16.52% daļu, bet kooperatīvam VAKS - 3.64% rūpnīcas daļu.