Alkoholisko dzērienu vairumtirgotājs "Liviko" nākamgad plāno kāpināt apgrozījumu līdz apmēram 8%

Rīga, 20.dec., LETA. Alkoholisko dzērienu importētājs un vairumtirgotājs "Liviko" nākamgad plāno kāpināt apgrozījumu līdz apmēram 8%, salīdzinot ar šo gadu, aģentūrai LETA sacīja kompānijas valdes loceklis Genādijs Kļepikovs.

"Esam iecerējuši izaugsmi līdz 8% un ļoti ceram, ka mūsu plāni realizēsies," teica Kļepikovs.

Viņš atzīmēja, ka apgrozījuma pieaugumu varētu veicināt vairāki faktori, tostarp tas, ka Igaunijas iedzīvotāji, ņemot vērā atšķirības akcīzes nodoklī, vairāk iegādājas alkoholu Latvijā. "Mūsu Ziemeļu kaimiņi joprojām sliecas paaugstināt akcīzes nodokli un atšķirība akcīzes nodokļa likmēs nākamgad būs vēl lielāka," sacīja Kļepikovs.

Tāpat viņš norādīja, ka nākamgad "Liviko" fokusēsies uz produktiem, kas ietilpst uzņēmuma pamata portfelī, kā arī attīstīs savas preču zīmes. Nākamgad kompānija plāno paaugstināt arī darbības efektivitāti.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka atbilstoši kompānijas aplēsēm šis gads "Liviko" apgrozījuma un peļņas ziņā ir bijis nedaudz labāks kā iepriekšējais. 2015.gadā "Liviko" strādāja ar 28,299 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir apmēram iepriekšējā gada līmenī, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 31,6% un bija 643 036 eiro.

"Liviko" ir reģistrēts 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 953 898 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igaunijas alkoholisko dzērienu ražotājs un izplatītājs "Liviko", liecina "Firmas.lv" informācija.