Par AS "Veselības centru apvienība" valdes priekšsēdētāju kļuvusi "Centrālās laboratorijas" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa

Rīga, 7.dec., LETA. Par AS "Veselības centru apvienība" (VCA) valdes priekšsēdētāju kļuvusi SIA "Centrālā laboratorija" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa, informē VCA pārstāvji.

Līdzšinējais valdes priekšsēdētāja Zigurds Lasovskis turpmāk būs valdes loceklis. Tāpat darbu valdē turpina līdzšinējais valdes loceklis Valērijs Ratobiļskis, norāda holdinga AS "Repharm", kurā iekļauta VCA, ģenerāldirektors Dins Šmits.

Lapiņa par valdes priekšsēdētāju izvēlēta, jo par turpmāko VCA attīstības prioritāti ir noteikta integrētās kvalitātes sistēmas un apkalpošanas kultūras pilnveidošana.

Šmits atzīmē, ka "Centrālā laboratorija" Lapiņas vadībā pēdējo piecu gadu laikā piedzīvojusi strauju attīstību, ievērojami uzlabojot sniegto pakalpojumu kvalitāti un palielinot uzņēmuma apgrozījumu.

Lapiņa šajā amatā stājas ar uzdevumu nostiprināt VCA līdera pozīcijas privāto medicīnas pakalpojumu sniedzēju vidū visas valsts mērogā. "VCA ārstu un visu tajā strādājošo darbinieku profesionalitāte ir galvenā garantija ieceres piepildīšanai," uzsver Lapiņa.

"Mūsu mērķis ir visos veselības centros ieviest vienādi augstus pacientu drošības, ārstēšanas un apkalpošanas standartus, piedāvāt mūsu klientiem jaunus pakalpojumus viņu veselības labā," skaidro Šmits.

Jaunajai VCA valdes priekšsēdētājai ir maģistra grādi dabas zinātnēs un uzņēmējdarbības vadībā, piebilst "Repharm" ģenerāldirektors.

VCA pērn ievērojami kāpinājis peļņu, sasniedzot 2,74 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa 2014.gadā bija 451 066 eiro. Tikmēr VCA apgrozījums pērn auga par 16% - no 16,14 miljoniem eiro 2014.gadā līdz 18,7 miljoniem 2015.gadā.

VCA ir 11 poliklīniku un vienas reproduktīvas veselības klīnikas EGV apvienība. VCA medicīnas centri atrodas Rīgas centrā, Purvciemā, Pļavniekos, Mežaparkā, Bolderājā, Imantā, Juglā un Sarkandaugavā, kā arī Daugavpilī, Liepājā un Talsos.

VCA medicīnas centros tiek apkalpots vairāk nekā pusmiljons pacientu un ir nodarbināti vairāk nekā 1300 štata darbinieku, tajā skaitā vairāk nekā 600 ārstu.

VCA dibināta 2011.gada novembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 835 090 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir AS "Poliklīnika", kas savukārt pieder kompānijai "Repharm", kurai pieder arī lielākā Latvijas zāļu vairumtirgotāja "Recipe Plus", lielāko Latvijas aptieku tīklu - "Mēness aptiekas" - pārvaldošā AS "Sentor Farm aptiekas" un augu valsts ārstnieciskos līdzekļu ražotāja AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika" (RFF).