Ogrē par 3 miljoniem eiro būvēs Sociālo centru

Valmiera, 23.nov., LETA. Ogres novada pašvaldība Upes prospektā 16 par 3 miljoniem eiro būvēs Sociālo centru, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Būvdarbus veiks personu apvienība "SIA "Rere Būve", SIA "Re&Re" un SIA "Campaign" par kopējo summu 3 297 045 eiro.

Kā liecina konkursa nolikumā pieejamā informācija, ēkā, ko paredzēts pārbūvēt, kādreiz atradās profesionālā skola. Pārbūves laikā paredzēts saglabāt ēkas esošo apjomu, taču pielāgojot to jaunajām prasībām. Telpas paredzēts pārplānot tā, lai ēkā varētu izvietot Ogres Sociālo centru ar 44 kabinetiem, pasākumu zāli, nepieciešamajām darbinieku un apmeklētāju tualetēm, kā arī tā struktūrvienību - dienas centru "Saime" ar darba telpām, radošajām darbnīcām, sporta zāli, virtuvi u.c. telpām.

Tā kā ēkas jaunā funkcija būs Sociālā dienesta ēka, nepieciešams nodrošināt vides pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem gan pie visām apmeklētāju ieejām, gan iekštelpās, piemēram, veidojot dušas un tualetes tā, lai tās būtu pieejamas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Ēkas daļā, kurā ir trīs stāvi, paredzēts iekārtot liftu. Apgrūtinātās sasniedzamības zonās paredzēts ierīkot darba telpas, kas nav nepieciešamas klientu ikdienas apmeklējumiem.

Ēkā paredzētajam ģimenes atbalsta dienas centram plānota atsevišķa ieeja. Centrā tiks paredzēta arī speciāli bērniem aprīkota tualetes un higiēnas telpa, veļas mazgājamā mašīna, kas būtu pieejama arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Ņemot vērā jaunās ēkas funkcijas specifikāciju, psihologu un sociālo darbinieku kabinetos tiks nodrošināta skaņas izolācija. Tāpat drošības nolūkos ēkā paredzēta arī video novērošana pie visām ieejām, kases un Sociālā dienesta Pabalstu nodaļā. Grāmatvedības un kases telpa tiks aprīkota ar speciālām durvīm un drošām sienām.

Pārbūves laikā tiks paaugstināta arī ēkas energoefektivitāte, nomainot logus un ārdurvis, uzstādītas apkures/ventilācijas sistēmas, kā arī tiks veikta fasādes, jumta, pagraba cokola un citu ēkas norobežojošo konstrukciju siltināšana un renovācija. Jumta konstrukciju paredzēts aprīkot arī ar sniega aizturbarjerām un nomainīt visas esošās jumta teknes un notekcaurules. Būvprojekta energoefektivitātes daļa tiks izstrādāta kopā ar SIA "Jaunrīga Eko", kas jau ir izstrādājusi energoauditu un veiks uzraudzību par energoefektivitāti projekta īstenošanas laikā.

Ēkas Ziemeļu daļā esošā apjoma 2.stāvu paredzēts pilnībā demontēt un izbūvēt no jauna vieglās konstrukcijās. Zemes gabalā atrodas arī atsevišķa ēka, kur paredzēts veikt daļu no Sociālā dienesta funkcijām, proti, izvietot virtuves bloku un saimniecības pagalmu.

Sākot ēkas atjaunošanas būvprojekta izstrādi, tiks veikta arī padziļināta grunts ģeotehnisko apstākļu izpēte, kas ietekmē pamatu un ārsienu stāvokli, - it īpaši ēkas Ziemeļrietumu galā.

Tiks labiekārtota arī jaunā Sociālā dienesta iestādes teritorija, to paredzēts apzaļumot un nožogot, kā arī ierīkot atbilstošu kvalitatīvu ceļu un laukumu segumu. Īpaša uzmanība tiks pievērsta lietusūdeņu un virsūdeņu plūsmai, lietusūdens kanalizācijas izveidei un drenāžas izveidei. Labiekārtojot Sociālā dienesta iestādes teritoriju, tiks nodalītas daudzfunkcionālās publiskās zonas no saimnieciska rakstura zonām.

Būvdarbu izpildes termiņš un ēkas nodošana ekspluatācijā paredzēta ne vēlāk kā līdz 2018.gada 30.septembrim.

Kā liecina portālā "Firmas.lv" publicētā informācija, SIA "Rere Būve" dibināta 2014. gadā, tās pamatkapitāls ir 850 800 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir AS "Rere Grupa". SIA "Rere Būve" apgrozījums aizvadītajā gadā bija 5 594 777 eiro, un uzņēmums gadu beidza ar 409 801 eiro lieliem zaudējumiem.

Uzņēmums SIA "Re&Re" dibināts 1993.gadā, tā pamatkapitāls ir 1 422 872 eiro. Uzņēmums pieder Aināram Pauniņam (25%), Didzim Putniņam (25%), Egīlam Bērzupam (25%) un Marģeram Bitmetim (25%). SIA "Re&Re" apgrozījums aizvadītajā gadā bija 37 249 513 eiro, bet peļņa - 297 197 eiro.

Uzņēmums SIA "Campaign" dibināts 2005.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pieder Mārim Sedleniekam. Aizvadītajā gadā SIA "Campaign" apgrozījums bija 161 399 eiro, bet peļņa - 35 674 eiro.