"Dobeles dzirnavnieks" atklās par 6,4 miljoniem eiro uzbūvēto pārslu ražotni

Rīga, 23.nov., LETA. Graudu pārstrādes uzņēmums AS "Dobeles dzirnavnieks" šodien atklās dažādu graudu pārslu ražotni, kurā, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus, investēti 6,4 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Jaunās ražotnes atklāšana notiks plkst.12 Dobelē, Spodrības ielā 4.

Ražotne sniegs iespēju palielināt graudu pārstrādes jaudas, kā arī papildināt uzņēmuma produktu portfeli ar jauniem produktiem vietējam un eksporta tirgum. Pārslu ražotnē patlaban jau top desmit veidu produkti, un drīzumā sortimentu papildinās jaunas pārslas un to maisījumi.

Kā ziņots, "Dobeles dzirnavnieka" apgrozījums pagājušajā gadā bija 98,507 miljoni eiro salīdzinājumā ar 77,572 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, bet peļņa - 1,140 miljoni eiro salīdzinājumā ar 4,064 miljonu eiro peļņu 2014.gadā. No kopējā apgrozījuma 60% veidoja eksports.

"Dobeles dzirnavnieks" ir viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tā galvenie darbības virzieni ir kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

AS "Dobeles dzirnavnieks" dibināta 1994.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro, tas nodarbina 196 darbiniekus.

Kopš 2008.gada uzņēmuma kapitāldaļu īpašnieks ir Igaunijas miltu pārstrādes uzņēmums "Tartu Mill".

"Dobeles dzirnavnieks" pēc apgrozījuma vairākus gadus ir industrijas līderu pirmajā trijniekā "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā".