"Krone ScanBalt" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieaug par 40,9%; zaudējumi samazinās

Rīga, 22.nov., LETA. Transportlīdzekļu tirgotāja SIA "Krone ScanBalt" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.augusta līdz 2016.gada 31.jūlijam, strādāja ar 6,075 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 40,9% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās 3,5 reizes un bija 114 388 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp no preču pārdošanas "Krone ScanBalt" pagājušajā finanšu gadā guva ieņēmumus 4,348 miljonu eiro apmērā, kas ir par 80,1% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas ieņēmumi no sniegtajiem pakalpojumiem samazinājās par 9% un bija 1,727 miljoni eiro.

Pagājušajā finanšu gadā "Krone ScanBalt" realizējusi kopumā 348 transportlīdzekļus, tajā skaitā 176 jaunas puspiekabes, kā arī 172 lietotas puspiekabes.

"Politiskā situācija starp Krieviju un Rietumeiropu ir negatīvi ietekmējusi puspiekabju pārdošanu, taču ir vērojama stabilitātes atgūšanās tirgū un transportētāju jaunu tirgu iekarošana Rietumeiropā. Vēl joprojām vietējām transportētājkompānijām kravu plūsma starp Rietumeiropu un Krieviju ir ievērojami samazinājusies," sacīts vadības ziņojumā.

Tāpat kompānijas vadība informē, ka pagājušajā finanšu gadā nomā esošo puspiekabju skaits, salīdzinot ar iepriekšējo finanšu gadu, ir samazinājies no 265 līdz 201. Kopumā "Krone ScanBalt" ieņēmumi no puspiekabju nomas pagājušajā finanšu gadā sarukuši par 19,6% un bija 1,206 miljonu eiro apmērā.

"Kopš 2014.gada arī puspiekabju noma ir cietusi no negatīvās Krievijas-Ukrainas politiskās situācijas. Tirdzniecības embargo ir ierobežojis visa veida tirdzniecību, tāpēc puspiekabju skaits nomā ir samazinājies," teikts vadības ziņojumā, piebilstot, ka kompānijas mērķis bija samazināt nomas puspiekabju parku.

Vienlaikus "Krone ScanBalt" vadība atzīmē, ka peļņu nesoša pagājušajā finanšu gadā bijusi rezerves daļu tirdzniecība - ieņēmumi no rezerves daļu pārdošanas sasnieguši 1,4 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 67%. "Rezerves daļu nodaļa strādā ar peļņu, un šāds rezultāts ir sagaidāms arī nākotnē. Sabiedrība ir atradusi ārējos piegādātājus ar daudzveidīgu preču klāstu, kas veicinājis apgrozījuma pieaugumu," teikts vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība prognozē, ka nākamajā finanšu gadā "Krone ScanBalt" kopējais apgrozījums pieaugs, bet izmaksas un ieņēmumi būs līdzsvarā.

Finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.augusta līdz 2015.gada 31.jūlijam, "Krone ScanBalt" strādāja ar 4,312 miljonu eiro apgrozījumu un cieta zaudējumus 398 243 eiro apmērā.

"Krone ScanBalt" ir Vācijas mašīnbūves rūpnīcas "Bernard Krone" oficiālais pārstāvis Latvijā. Uzņēmums nodarbojas ar jaunu un lietotu transportlīdzekļu tirdzniecību Latvijā, Eiropas Savienībā un ārpus tās. Kompānija transportlīdzekļus arī iznomā, kā arī tirgo transporta līdzekļu rezerves daļas.

Komercreģistrā "Krone ScanBalt" iegrāmatota 2001.gada janvārī. Tās pamatkapitāls ir 14 200 eiro, bet vienīgā īpašniece ir Dānijā reģistrētā kompānija "Krone ScanBalt".