"Picas Lulū" īpašnieks: Sabiedriskās ēdināšanas sektorā joprojām ir grūti atrast darbiniekus

Rīga, 17.nov., LETA. Latvijā sabiedriskās ēdināšanas sektorā joprojām ir grūti atrast darbiniekus, aģentūrai LETA sacīja picēriju tīkla "Pica Lulū" īpašnieka "Later LTD" direktore Sandra Gorbunova.

"Piesaistīt darbiniekus mūsu sektorā ir problēma. Mēs ar to ne vienmēr spīdoši tiekam galā, bet risinām šo jautājumu. Vienmēr daļas darbinieku trūkst, bet tas nav kritisks darbinieku skaita trūkums ražošanai vai pakalpojuma nodrošināšanai. (..) Nav iespējas dabūt papildu darbiniekus, lai varētu vairāk attīstīties. Tā varētu būt problēma nākotnē," sacīja Gorbunova, piebilstot, ka darbinieku piesaiste ir būtiska problēma tieši Rīgā.

Viņa arī pastāstīja, ka uzņēmums pārsvarā nodarbina jauniešus, taču darba tirgū viņu skaits samazinās, jo daudzi brauc vai nu mācīties, vai arī dzīvot uz ārzemēm.

Gorbunova sacīja, ka sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi cīnās par darbiniekiem un katram ir savas metodes, kā tos piesaistīt, piemēram, "Later LTD" piedomā pie darbinieku motivācijas. "Vairāk mēģinām pārdot darbiniekam mūsu uzņēmumu, zīmolu, lai viņam būtu vēlme pie mums strādāt," viņa piebilda.

"Later LTD" ir picēriju tīkla "Pica Lulū" izveidotājs un franšīzes turētājs. Patlaban Latvijā ar zīmolu "Pica Lulū" darbojas deviņas picērijas Rīgā.

"Later LTD" dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 57 510 eiro. Kompānija pieder Elmāram Ronaldam Tannim (50%), Pēterim Intam Ruģelim (40%) un Kasparam Sūniņam (10%). "Later LTD" apgrozījums pērn bija 5,26 miljoni eiro, bet peļņa - 244 456 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.