Videonovērošanas sistēmas muitas kontroles punktos uzstādīs "Citrus Solutions"

Rīga, 15.nov., LETA. Videonovērošanas sistēmas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas kontroles punktos (MKP) projektēs un ierīkos SIA "Citrus Solutions", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā.

VID izsludinātajā iepirkumā no diviem piedāvājumus iesniegušajiem pretendentiem par uzvarētāju atzīts "Citrus Solutions" ar piedāvāto līgumcenu 2,822 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 3,41 miljons eiro ar PVN.

Plānotais līguma noslēgšanas termiņš ir 2016.gada beigas vai 2017.gada sākums.

LETA jau ziņoja, ka Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputātu sašutumu šodien izraisīja kavēšanās ar VID MKP aprīkošanu ar videonovērošanas sistēmām.

Komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS) šodien VID pārstāvjiem pārmeta, ka pirms gada komisijai tika solīts, ka 2016.gadā MKP tiks aprīkoti ar videonovērošanas sistēmām, bet tagad to tiek solīts izdarīt līdz 2018.gada beigām. "Vai pirms gada mēs šeit tikām muļķoti? Prasīsim paskaidrojumus par šo situāciju no finanšu ministres," uzsvēra Bērziņš, piebilstot, ka rodas aizdomas par "speciālu kavēšanos".

VID Nodrošinājuma pārvaldes direktore Antra Gremzde pieļāva, ka iepriekš VID nebija pilna priekšstata par to, ko nozīmē videonovērošanas ierīkošana visos MKP. "Tagad noteikts reālais termiņš," sacīja Gremzde.

"Iespējams, ka agrāk izteiktie solījumi par videonovērošanas sistēmas ieviešanu bija pārsteidzīgi. Ir notikušas 40 iepirkuma komisijas sēdes, piesaistot dažādus ekspertus, ir vērtēts, kādas kameras nepieciešamas, kādos leņķos tās jāizvieto, kādas ieraksta sistēmas nepieciešamas, un daudzi citi jautājumi. Tas paildzināja iepirkumu," skaidroja Gremzde.

Tāpat ziņots, ka nākamgad tiks sākta un līdz 2019.gadam paredzēta MKP aprīkošana ar videonovērošanas sistēmām. Šim projektam paredzēti 3,884 miljoni eiro. Plānotais videonovērošanas sistēmu uzstādīšanas projekta pabeigšanas termiņš patlaban ir 2018.gada ceturtais ceturksnis.

"Lattelecom" grupas uzņēmuma "Citrus Solutions" apgrozījums pērn pieauga par 5,6% un sasniedza 25,024 miljonus eiro, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 21,1% un bija 541 108 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

SIA "Citrus Solutions" ir telekomunikāciju uzņēmuma "Lattelecom" meitasuzņēmums, kas dibināts 2005.gada 28.jūnijā un nodarbojas ar elektronisko sakaru tīklu infrastruktūras projektēšanu, būvniecību un apkalpošanu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,071 miljons eiro.