"Pica Lulū" īpašnieks: ES tirgū ir vieta jaunu ēdināšanas uzņēmumu franšīzes tīklu attīstībai

Rīga, 15.nov., LETA. Eiropas tirgū ir vieta jaunu ēdināšanas uzņēmumu franšīzes tīklu attīstībai, aģentūrai LETA sacīja picēriju tīkla "Pica Lulū" īpašnieka "Later LTD" direktore Sandra Gorbunova.

"Ir Eiropas Savienības (ES) valstis, kurām sola ļoti labu ekonomisko izaugsmi, tāpēc es domāju, ka tirgū ir vieta [jaunu franšīzes tīklu attīstībai]," sacīja Gorbunova.

Viņa sacīja, ka "Later LTD" joprojām plāno sākt darbību ārvalstīs, attīstot picēriju franšīzes tīklu Eiropā. Uzņēmumam jau ir zināmas valstis, kurās plānots to darīt, taču pagaidām noslēgtu franšīzes līgumu vēl nav. "Mēs esam nonākuši pie atziņas, ka šis process ir ilglaicīgs un sarežģītāks, nekā sākotnēji bijām domājuši. Mēs neesam to nobīdījuši malā, bet rezultāta noslēgtajos franšīzes līgumos vēl nav," teica Gorbunova, piebilstot, ka patlaban "Later LTD" strādā pie attiecīgo potenciālo tirgu izpētes.

Gorbunova teica, ka franšīzes tīkla attīstībai ir izvēlēta tieši Eiropa, jo šis tirgus uzņēmumam ir saprotamāks un pazīstamāks. "Strādāsim tikai Eiropas virzienā. Uz Austrumiem neejam, jo jūtamies drošāk, pārliecinošāk un stabilāk Eiropas tirgū. Ja runājam par Krievijas tirgu, tad tas šobrīd ir biedējošs likumdošanas ziņā, bet Austrumu tirgus, iespējams, mums ir nesaprotams un arī par tālu. Uzskatām, ka labākais starts ir Eiropa," teica Gorbunova.

Jau vēstīts, ka "Later LTD" pērn franšīzes koncepta attīstīšanā un ārvalstu izpētē ieguldījusi 65 000 eiro un plāno sākt darbību ārvalstīs - Eiropas un Skandināvijas valstīs. Gorbunova iepriekš norādīja, ka ideja par "Picas Lulū" darbības paplašināšanos ārpus Latvijas radusies jau pirms vairākiem gadiem, bet intensīvi sagatavošanās darbi sākti pērn.

Kā ziņots, ka "Later LTD" ir picēriju tīkla "Pica Lulū" izveidotājs un franšīzes turētājs. Patlaban Latvijā ar zīmolu "Pica Lulū" darbojas deviņas picērijas Rīgā.

"Later LTD" dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 57 510 eiro. Kompānija pieder Elmāram Ronaldam Tannim (50%), Pēterim Intam Ruģelim (40%) un Kasparam Sūniņam (10%). "Later LTD" apgrozījums pērn bija 5,26 miljoni eiro, bet peļņa - 244 456 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.