Tūrisma pakalpojumu sniedzējs "Fortuna-Travel" pērno gadu noslēdzis ar zaudējumiem

Rīga, 11.nov., LETA. Tūrisma pakalpojumu sniedzējs, kas orientējas uz grupu ceļojumiem, SIA "Fortuna-Travel", pagājušajā gadā strādāja ar 165 810 eiro apgrozījumu, kas ir par 9,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 9597 eiro, pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma gada finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Fortuna Travel" 2015.gadu noslēdza veiksmīgi, lai gan kompānijas apgrozījums samazinājās, ko varot izskaidrot ar objektīviem iemesliem - saasinātu ģeopolitisko spriedzi tūristu galamērķos un pieaugošajiem terorisma draudiem, kas mazina cilvēku velmi ceļot. Arī tādi faktori kā vidējais autobusu nolietojums - 20 gadi -, samazinot uzņēmuma konkurētspēju.

Kompānijas vadība norāda, ka uzņēmums ievērojamu daļu no ieņēmumiem tērē autobusu tehniskā stāvokļa uzturēšanai un remontiem. Uzņēmums domājot arī par attīstību, un, ņemot vērā faktiskās iespējas, 2015.gada beigās tas iegādājies papildu autobusu.

Šogad uzņēmums cenšoties pievērst lielāku uzmanību darbības efektivitātes palielināšanai.

2014.gadā "Fortuna-Travel" strādāja ar 183 738 eiro apgrozījumu un 1310 eiro lielu peļņu.

"Fortuna-Travel" ir reģistrēts 1994.gadā, kompānijas pamatkapitāls ir 2840 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Larisa Koļesņikova.