"Olainfarm" iegādājas privāto ārstniecības iestādi "Klīnika DiaMed"

Rīga, 10.nov., LETA. Zāļu ražotājs "Olainfarm" iegādājies privāto ārstniecības iestādi SIA "Klīnika DiaMed", aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas sabiedrisko attiecību vadītāja Sigita Zviedre.

Viņa informēja, ka vakar, 9.novembrī, parakstīts līgums starp "Olainfarm" un SIA "Klīnika DiaMed" līdzīpašniekiem komandītsabiedrību "Otrais Eko fonds", Kārli Kupču un Tomu Baumani par "Klīnikas DiaMed" 100% kapitāla daļu iegādi. Atbilstoši līguma nosacījumiem darījuma summa netiek izpausta.

""Klīnikas DiaMed" iegāde ir pirmais "Olainfarm" solis veselības aprūpes pakalpojumu jomā. Līdz ar to mēs koncernā nodrošinām ne tikai kvalitatīvus medikamentus, ar kuriem cilvēkiem ārstēties, kad jau skārusi slimība, bet arī produktus un pakalpojumus, ar kuriem iespējams sevi pasargāt no saslimšanas," sacīja "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Viņš arī informēja, ka tuvāko gadu laikā kompānija plāno paplašināt "Olainfarm" veselības iestāžu skaitu Rīgā un reģionos.

"Klīnika DiaMed" turpinās strādāt līdzšinējās direktores Lienes Cipules vadībā.

Cipule minēja, ka ir ielikts labs pamats tālākai attīstībai, sevišķi prioritārajos virzienos - diagnostikā, mazinvazīvajā ķirurģijā un rehabilitācijas pakalpojumos. "Iekļaušanās "Olainfarm" koncernā palielinās "Klīnikas DiaMed" vadības, organizatorisko, intelektuālo un finansiālo kapacitāti turpmākai attīstībai. Sevišķi nozīmīgu darbu plānojam ieguldīt ārvalstu klientu piesaistē un veselības veicināšanas un profilakses pakalpojumu attīstīšanā," viņa sacīja.

"Klīnikai DiaMed" ir desmit gadu pieredze ārstniecības pakalpojumu sniegšanā. Klīnikā tiek nodrošinātas mazinvazīvas manipulācijas asinsvadu ārstēšanai, neiroķirurģijā, onkoloģijā, plastiskajā ķirurģijā, traumatoloģijā un ortopēdijā. Dienas stacionārā ārsti veic gan sarežģītus diagnostiskos izmeklējumus, gan operācijas un manipulācijas, gan konservatīvo (ne-operatīvo) ārstēšanu un rehabilitāciju. "Klīnikā DiaMed" konsultācijas sniedz invazīvie radiologi, neiroķirurģi, neirosonologi, neirologi, kardiologi, ortopēdi, onkologi, traumatologi, fizioterapeiti un citi speciālisti.

Klīnikā strādā vairāk nekā 70 darbinieku. "Klīnikas DiaMed" apgrozījums pērn bija 1,211 miljoni eiro, bet zaudējumi 138 265 eiro. Klīnikas pamatkapitāls ir 43 225 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Olainfarm" koncernā ir Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums "Silvanols", aptieku tīkls "Latvijas Aptieka", elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs "Tonus Elast" un arī ekokosmētikas ražotājs "Kiwi Cosmetics".

Jau vēstīts, ka 2015.gadā "Olainfarm" koncerns strādāja ar 97,392 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk, bet grupas peļņa pieauga par 25% un bija 15,289 miljoni eiro. "Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu - farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju -, kā arī ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.  Kompānijas lielākais īpašnieks tiešā un netiešā ceļā ir Maligins.

"Olainfarm" akcijas tiek kotētas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.