"Capitalia" slēgtā emisijā plāno izlaist obligācijas 500 000 eiro apmērā

Rīga, 8.nov., LETA. Finanšu un investīciju uzņēmums "Capitalia" slēgtā emisijā plāno izlaist obligācijas 500 000 eiro apmērā, teikts kompānijas sniegtajā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka slēgtā obligāciju emisijā tiks izlaisti vērtspapīri ar kopējo summu 500 000 eiro. Obligāciju nominālvērtība ir 1000 eiro, bet dzēšanas termiņš - 2019.gada 25.oktobris.

Obligācijas ir nodrošinātas ar visu "Capitalia" aktīvu ķīlu un investoriem piedāvā 6% gada kupona likmi, kas tiks maksāta reizi ceturksnī.

"Obligācijas tiek izlaistas, lai diversificētu "Capitalia" finansējuma avotus un veicinātu mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanas apmēru," informē kompānijas pārstāvji, piebilstot, ka papildus uzņēmums plāno stiprināt nodrošinājumu jau izlaistajām publiskajām obligācijām, kas iekļautas biržas parāda vērtspapīru sarakstā, reģistrējot šo obligāciju turētājiem par labu otro ķīlu uz uzņēmuma aktīviem.

Parakstīšanās uz jaunajām nodrošinātajām obligācijām ilgs līdz 2016.gada 30.novembrim.

"Capitalia" ir izveidota 2007.gadā, un tās vienīgais īpašnieks, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Simons Tamuļonis (Simonas Tamulionis), taču uzņēmums ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai. Kompānijas padomes priekšsēdētājs ir Mārtiņš Krūtainis.