papildināta - KNAB šonedēļ veicis kratīšanu LZS pārstāvja vadītajā Inčukalna novada domē

(Pievienotas pēdējās četras rindkopas.)

Rīga, 4.nov., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ veicis kratīšanu Latvijas Zemnieku savienības (LZS) pārstāvja vadītajā Inčukalna novada domē un izņēmis dokumentus par bērnudārza ēdināšanas korpusa izbūvi, kā arī kādas ielas asfaltēšanas darbiem.

Viens iepirkums, par kuru interesējies KNAB, bijis par pirmsskolas izglītības iestādes "Minka" ēdināšanas korpusa izbūvi, bet otrs - par Inčukalnā esošās Atpūtas ielas asfaltēšanas darbiem, aģentūrai LETA apliecināja domes pārstāve Agnese Liepiņa.

Kratīšanas laikā blakus bijis arī novada domes priekšsēdētājs Aivars Nalivaiko (LZS), taču, pretēji atsevišķos plašsaziņas līdzekļos izskanējušai informācijai, viņš, ierodoties KNAB darbiniekiem, neesot bēdzis.

Patlaban nav ziņu, ka kāds no domes darbiniekiem šajā lietā būtu aizturēts.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūru LETA informēja, ka birojs sācis kriminālprocesu pret Inčukalna novada domes amatpersonām par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

KNAB rīcībā esošie materiāli liecina, ka amatpersonas, veicot uzraudzības un kontroles funkcijas būvniecības projektu īstenošanā, iespējams, veica dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kā rezultātā pašvaldībai nodarīts būtisks kaitējums.

Kriminālprocesā veikta virkne procesuālo darbību, taču izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

Kā liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā, šovasar pieņemts lēmums, ka bērnudārza "Minka" piebūves otro kārtu veiks uzņēmums "Riko" par 67 989 eiro. "Firmas.lv" dati liecina, ka šī Vangažos reģistrētā celtniecības firma pieder Irinai Kondratenko. Pērn uzņēmums apgrozījis 451 713 eiro, bet nopelnījis 28 262 eiro.

"Riko" iepriekš uzvarējis arī citos Inčukalna novada domes pasūtījumos, piemēram, par estrādes solu rekonstrukciju Inčukalna Aleksandra parkā un Vangažu vidusskolas telpu remontu, liecina IUB informācija.

Savukārt tiesības par 71 401 eiro atjaunot asfalta segumu Inčukalnā, Atpūtas ielā, kā arī Gaujā, uz katlumājas ceļa un skeitparka laukumā, ieguvis uzņēmums "Vianova". Šis uzņēmums reģistrēts Krimuldas novadā un pieder Aivaram Bricītim un Sandim Zvidriņam. Uzņēmums pērn apgrozījis 3 241 877 eiro un nopelnījis 428 529 eiro.

"Vianova" iepriekš Inčukalna novada domes pasūtījumos nebija uzvarējusi.