"Rīgas dzirnavnieka" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 3,4%

Rīga, 3.nov., LETA. Graudu pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas dzirnavnieks" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, strādāja ar 23,324 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 17,5% un bija 843 931 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamais finanšu pārskats.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā "Rīgas dzirnavnieks" turpināja definēto attīstības stratēģiju tirgus pozīciju nostiprināšanā un jaunu produktu attīstībā Latvijā un Baltijā. Tā tika īstenota, koncentrējoties uz ienesīgāku produktu ražošanu un palielinot pārdošanu grupas uzņēmumiem. Tāpat kompānija nepārtraukti pievērsa uzmanību ienesīguma palielināšanai, optimizējot procesus un samazinot izmaksas.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, "Rīgas dzirnavnieka" darbības rezultātus pagājušajā finanšu gadā nodrošināja vairāku faktoru kopums, tostarp spēja samazināt produkcijas ražošanas izmaksas, pateicoties iepirkuma procesa efektivitātes uzlabojumiem un plašam alternatīvā kurināmā izmantojumam, efektīvai ražošanai un tirdzniecības rādītājiem.

Tāpat kompānijas vadība informē, ka "Rīgas dzirnavnieka" kopējais investīciju apmērs pagājušajā finanšu gadā bija 544 000 eiro, savukārt nākamajā finanšu gadā uzņēmums plāno investēt 500 000 eiro, kas galvenokārt tiks ieguldīti ražošanas procesu un infrastruktūras optimizācijā.

Nākamo finanšu gadu kompānija plāno noslēgt ar 890 000 eiro peļņu. Uzņēmuma vadība prognozē, ka šāds peļņas rezultāts tiks sasniegts, pateicoties ražošanas apmēru palielināšanai, preču sortimenta nepārtrauktai paplašināšanai un eksporta palielināšanai.

"Rīgas dzirnavnieks" iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015.gada 30.jūnijam, strādāja ar 22,548 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 9% un bija 718 065 eiro.

''Rīgas dzirnavnieks" ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece".

AS "Rīgas dzirnavnieks" pieder Lietuvas graudu pārstrādes kompānijai "Malsena Plius".