Ielu tīrāmo mašīnu ražotājs "Bucher Municipal" no ārzemēm uz Ventspili pārceļ divas montāžas līnijas

Ventspils, 2.nov., LETA. Ielu tīrāmo mašīnu ražotājs "Bucher Municipal" uz savu ražotni Ventspilī pārcēlis divas montāžas līnijas. Turpmāk Ventspilī taps jaunākās paaudzes tīrāmās mašīnas ar divu četru kubikmetru tilpnēm, kas līdz šim tika ražotas "Bucher Municipal" Lielbritānijas un Šveices rūpnīcās, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Oktobrī uzņēmumā SIA "Bucher Municipal", kas jau 12 gadus strādā Ventspils brīvostas industriālajā zonā, no ražošanas līnijas tika noņemta pirmā pilnībā Ventspils rūpnīcā saražotā komunālā automašīna "C401". Šis notikums simboliski ievadīja jaunu posmu Ventspils ražotnē – turpmāk Ventspilī tiks ražotas kompaktās ielu tīrīšanas automašīnas "CityCat2020" un "C401".

"CityCat2020" kompaktās ielu tīrīšanas mašīnas montāžas līnija uz Ventspili pārcelta no "Bucher Municipal" mātes kompānijas Šveicē, bet "C401" kompaktā ielu tīrīšanas mašīnas "C401" montāžas līnija atsūtīta no "Bucher Municipal" uzņēmuma Lielbritānijā.

Pirms gada "Bucher Municipal" rūpnīcā no ražošanas līnijas tika noņemta pirmā gatavā automašīna, kas pilnībā samontēta Ventspilī – tā bija ielu tīrāmā automašīna ar viena kubikmetra tilpni. Jauno līniju atvēršana nozīmē, ka tagad Ventspilī pilna cikla ražošanas procesu izies jau trīs komunālo automašīnu modeļi, skaidroja Ieviņa.

Pirms tam Ventspils ražotnē tika ražotas un montētas tikai atsevišķas ielu tīrāmo automašīnu komponentes – tilpnes atkritumu savākšanai jeb tā saucamās mucas, šasijas u.c., kas pēc tām tika nosūtītas mātesuzņēmumam Šveicē un ielu tīrāmo mašīnu izplatītājiem.

Pilns ražošanas cikls paredz ražošanas procesu no metāla griešanas līdz gatavām automašīnām. Kabīnes un daudzas citas detaļas pienāk no piegādātājiem Itālijā, Vācijā, Šveicē un citām Eiropas valstīm, bet lielākā daļa metāla detaļu tiek ražotas Ventspilī.

Kā galveno priekšnosacījumu pilnai komunālo automašīnu ražošanas cikla ieviešanai Ventspilī uzņēmums min stabilitāti. Vairāk nekā desmit gadus "Bucher Municipal" soli pa solim attīstījis un paplašinājis Ventspils ražotni, pierādot mātes kompānijai, ka ventspilnieki ir spējīgi panākt un noturēt augsto ražošanas kvalitātes līmeni, optimizēt produkcijas izmaksas un izturēt konkurenci, skaidorja Ieviņa.

SIA "Bucher Municipal" ir Šveices koncerna "Bucher Industries AG" apakšuzņēmuma "Bucher Municipal" meitas uzņēmums. "Bucher Municpial" produkciju piegādā visā pasaulē. Uzņēmums ražo komunālos transportlīdzekļus ielu un sniega tīrīšanai privātām un publiskām vajadzībām - slaukāmās mašīnas, uzkopšanas mašīnas ziemai un atkritumu savākšanas mašīnas. "Bucher Industries" ir lielākais komponenšu un pilna pakalpojumu spektra komunālo mašīnu, ziemas specdienestu aprīkojuma un lidostu tīrāmo iekārtu ražotājs pasaulē ar noieta tirgiem Eiropā, ASV, Austrālijā un Āzijā.

Bucher grupas apgrozījums gadā sasniedz 2,2 miljardus eiro, un uzņēmums nodarbina 11 500 cilvēku visā pasaulē.

Astoņus hektārus plašā uzņēmuma teritorija Ventspilī ar ražotnes ēkām 10 000 kvadrātmetru platībā ir kļuvusi par vienu no lielākajām koncerna komunālo automašīnu bāzēm. Ventspils ražotnē strādā vairāk nekā 240 darbinieku. SIA "Bucher Municipal" pērn strādāja ar 26,85 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,57 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.